Κλείνει σήμερα 15 Ιουνίου η πλατφόρμα στην οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση COVID Απριλίου για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Μαΐου (100% και 40%).

Τα επαγγελματικά ενοίκια σε κλάδους που παρέμειναν κλειστοί ή έχουν πληγεί καίρια από την υγειονομική κρίση (λιανεμπόριο, εστίαση, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές, τουρισμός), έχουν κουρευτεί κατά 100% για τον Απρίλιο.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων έχουν ήδη αποζημιωθεί προκαταβολικά στο 80% της απώλειας αν είναι φυσικά πρόσωπα και στο 60% της απώλειας αν είναι νομικά πρόσωπα.

Επίσης, όσοι ιδιοκτήτες έχασαν το 40% του ενοικίου (αφορά εργαζομένους σε αναστολή καθώς και φοιτητές των οποίων οι γονείς ανήκουν στις πληττόμενες κατηγορίες) έχουν ήδη λάβει αποζημίωση ίση με το 50% της απώλειας.

Προκειμένου να μην κληθούν να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει μέχρι το βράδυ να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και να υποβάλλουν τη δήλωση COVID Απριλίου στην οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν:

– Α.Φ.Μ. των εκμισθωτών

– Α.Φ.Μ. των μισθωτών

– Ημερομηνία σύνταξης του συμφωνητικού και το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα

– ΑΤΑΚ

– Αριθμός παροχής Δ.Ε.Η.

– Ενεργειακό Πιστοποιητικό

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.