Μπορείτε να θεωρήσετε αυτή τη συνάντηση, ως τη συνάντηση που αρχίσαμε να μιλάμε για το ενδεχόμενο μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Αυτό δήλωσε με λίγα λόγια ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Πρότεινε ωστόσο, ότι θα πρέπει πλέον να αποσυρθεί η ρητορική αυτή καθώς έχει πλέον «εκπληρώσει τον σκοπό της».

Ο κ. Πάουελ είπε ότι η Fed θα ενημερώσει εκ των προτέρων προτού ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με το tapering, προσθέτοντας ότι το πότε θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της οικονομικής ανάκαμψης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Fed σύμφωνα με την, η αύξηση στο κόστος δανεισμού θα ρτο 2023, νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητο το κύριο επιτόκιό της στο εύρος από 0 έως 0,25 τοις εκατό, στο οποίο διατηρείται από την αρχή της πανδημίας.

Σημειώνεται τον Μάρτιο οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed προέβλεπαν ότι τα τρέχοντα επιτόκια θα διατηρηθούν μέχρι τουλάχιστον το 2024, ωστόσο πλέον η απόφαση αυτή μετατοπίζεται για το 2023, με μάλιστα δύο αυξήσεις στο κόστος δανεισμού, σηματοδοτώντας την πεποίθηση της κεντρικής τράπεζας για ταχύτερη μετάβαση σε πλήρη ανάκαμψη και αυστηρότερη νομισματική πολιτική.

Η νέα σειρά οικονομικών προβλέψεων της Fed προβλέπει αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 7% φέτος, έναντι 6,5% τον Μάρτιο, με το ποσοστό ανεργίας να πέφτει στο 4,5%, αμετάβλητο σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3% φέτος, αρκετά υψηλότερα από το 2,2% που προβλεπόταν τον Μάρτιο, πριν μειωθεί στο 2,1% το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Το παράνομο lobbying έφερε πρόστιμο 400 χιλ. ευρώ στη Monsanto 
AGRO |

Γαλλία: Το παράνομο lobbying έφερε πρόστιμο 400 χιλ. ευρώ στη Monsanto 

Η Monsanto ήταν «υπεύθυνη για την επεξεργασία των δεδομένων» που είχε αναλάβει για λογαριασμό της η εταιρεία Fleishman-Hillard, που δραστηριοποιείται στα πεδία των δημοσίων σχέσεων, της επικοινωνίας και του lobbying.

Facebook: Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά τα κέρδη
Διεθνή |

Facebook: Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά τα κέρδη

Η Facebook ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών με τα οικονομικά της αποτελέσματα, αλλά προανήγγειλε και συγχρόνως προειδοποίησε για σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης στο τρίμηνο που διανύουμε.

Ευρωζώνη: Σε επίπεδα ρεκόρ το οικονομικό κλίμα
Διεθνή |

Σε επίπεδα-ρεκόρ το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Τα εργοστάσια λειτουργούν στο μάξιμουμ, ωθούμενα από την ισχυρή παγκόσμια ανάκαμψη, ενώ οι καταναλωτές σπεύδουν για ταξίδια και υπηρεσίες που είχαν στερηθεί για μεγάλα διαστήματα λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας