Εν μέσω πολιτικών διαξιφισμών αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η έγκριση του εργασιακού νομοσχεδίου  με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Η αντιπολίτευση προεξοφλεί ότι θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλίου, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση πέραν του εργασιακού θα διευρυνθεί σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η τριήμερη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία να υπερασπίζεται τις αλλαγές που έρχονται στον εργασιακό βίο και την αντιπολίτευση να εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις κατά της κυβέρνησης την κυβέρνησης, αποδίδοντάς της επιθετικές μεταβολές στην ζωή των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση σε μια κίνηση τακτικής προκαλεί ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων στη Βουλή, επιχειρώντας να διασπάσει το αντιπολιτευτικό μέτωπο, καθώς «επενδύει» πολιτικά στο να ανατρέψει μέσω της ψηφοφορίας των άρθρων τη αντιπολιτευτική ρητορική περί απόσυρσης του νομοσχεδίου ως αντεργατικού.

Παρά το γεγονός ότι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζουν σε όλους στους τόνους πώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, γρίφος παραμένει η στάση που θα κρατήσει σήμερα στην ονομαστική ψηφοφορία, καθώς στην επιτροπή της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιφυλαχθεί για την ολομέλεια, με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη να προβλέπει αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά παρά την καταψήφιση επί της αρχής έχει προαναγγείλει την ψήφιση συγκεκριμένων άρθρων του εργασιακού νομοσχεδίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είναι αδιανόητο να μην ψηφίσουμε ευρωπαϊκές οδηγίες, τις οποίες διεκδικούσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό να τις φέρει η χώρα μας για να τις κυρώσει. Επομένως θα τις ψηφίσουμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι επειδή κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από την κύρωση υποχρεωτικών οδηγιών, θα μπορεί να ξεθεμελιώσει το εργατικό δίκαιο».

Και το ΜΕΡΑ25 παρά την επί της αρχής καταψήφιση του νομοσχεδίου, έχει δηλώσει δια της εισηγήτριάς του ότι θα ψηφίσει άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου, όπως για τις γονικές άδειες ή την σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα