Με διαφορετικά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σήμερα Πέμπτη. Η χθεσινή απόφαση της FED να αναθεωρήσει τον πληθωρισμό προς τα πάνω αλλά και το «σήμα» της  για άνοδο των επιτοκίων νωρίτερα από το 2024 επηρέασε το επενδυτικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκος δείκτης Stoxx 600 έχασε 1,39 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,12% και έκλεισε στις 459,29 μονάδες. O δείκτης κατάφερε να μειώσει την πτώση που κατέγραφε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και να κλείσει οριακά αρνητικά. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου κοινής ωφέλειας, με πτώση της τάξης του 1%. Στον αντίποδα τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, που ενισχύθηκε κατά 0,5% λόγω της μελλοντικής αύξησης των επιτοκίων.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,44%, ή 31,52 μονάδων και έκλεισε στις 7.153,43. Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι κεφαλαιαγορές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο γερμανικός Dax σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,11%  ή 15,1 μονάδες και έκλεισε στις 15.727, 67.

Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 6.666,26 μονάδες, σημειώοντας άνοδο της τάξης του 0,21%.

Οιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξης του 0,21%, και τερμάτισε στις 25.713,6 μονάδες.

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, οι επιμέρους δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones να συγκεντρώνει πάντως και σήμερα τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ χθες και οι τρεις δείκτες είχαν κλείσει με απώλειες. Απώλειες κατέγραψαν και οι κυριότερες κεφαλαιαγορές στην Ασία.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac σημείωσε σημαντική πτώση 43%  καθώς στο τελικό στάδιο για την παραγωγή εμβολίου κατά της Covid-19 έχασε τους στόχους της, θέτοντας σε αμφιβολία μια πιθανή μαζική παράδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στον δείκτη Stoxx 600, η ​​βρετανική εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων Trainline σημείωσε άνοδο 4,7%, μετά από αύξηση των καθαρών πωλήσεων του πρώτου τριμήνου, ενώ η μετοχή της εταιρείας εξοπλισμού ασφαλείας Halma σημείωσε πτώση της τάξςη του 6,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές