Νέα υποχώρηση της Wall Street καταδεικνύουν τα futures, καθώς οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι από το περιεχόμενο της συνεδρίασης της Federal Reserve, η οποία έστειλε «σήμα» για έναρξη της αύξησης των επιτοκίων από το 2023, αντί του 2024, λόγω της κάθετης ενίσχυσης του πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 83 μονάδες, τα futures του S&P 500 πέφτουν κατά 14 μονάδες και τα futures του Nasdaq χάνουν 62 μονάδες.

Θυμίζουμε πως χθες και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν στο «κόκκινο» και μάλιστα με τον Dow να χάνει 265 μονάδες, καθώς η Fed προσπάθησε να προετοιμάσει ψυχολογικά την αγορά για δύο αυξήσεις των επιτοκίων μέσα στο 2023.

Παράλληλα, η Fed αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της τόσο για την αμερικανική οικονομία και τους ρυθμούς ανάπτυξης όσο και για τα επίπεδα του πληθωρισμού, με το τελευταίο ειδικά να επιβεβαιώνει την ανησυχία που είχε επικρατούσε στην αγορά εδώ και μέρες. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η αγορά εργασίας παραμένει υπό πίεση και θα αργήσει να συνέλθει από τις απώλειες που υπέστη λόγω της πανδημίας.

Το τελευταίο επιβεβαιώθηκε και από τα σημερινά στοιχεία για τα νέα επιδόματα ανεργίας που παρουσίασαν αιφνιδιαστικά άνοδο, τερματίζοντας έξι συνεχόμενες εβδομάδες πτωτικής τους τάσης. Συγκεκριμένα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 412.000 σε σχέση με τις 376.000 την περασμένη εβδομάδα, και πολύ πάνω από τις 360.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 1,55%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται στο 1,19. Στην αγορά των commodities, το αργό υποχωρεί κατά περίπου 0,50% στα 71,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός συνεχίζει τη καθοδική του πορεία σταθερά κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων, στα 1.778 δολάρια την ουγγιά, με απώλειες που ξεπερνούν αυτή την ώρα το 4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street