Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση σε όλο τον πλανήτη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ η παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής του διεθνούς Οίκου Υψηλής Ραπτικής Dior. Μέσω του live streaming που θα διατίθεται σε όλα τα social media του Dior, εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο το πολύπλευρο υπερθέαμα «Dior celebrates Greece», με το οποίο ο γαλλικός Οίκος θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Οι προβολείς της φαντασμαγορικής εκδήλωσης στο Καλλιμάρμαρο θα ανάψουν στις 21:30.  Νωρίτερα θα έχουν φθάσει από κάθε γωνιά της γης οι 400 καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες που έλαβαν την πολυπόθητη πρόσκληση του Οίκου, που παραπέμπει απευθείας στο ελληνικό στοιχείο. Ελληνίδες και Έλληνες άλλωστε, είναι και οι δημιουργοί που σχεδίασαν και έραψαν την ειδική συλλογή με την ονομασία «Dior Cruise Collection» όπως και οι εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες, φωτογράφοι, μουσικοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, και τεχνικοί που θα εργαστούν για την υλοποίηση του project.
Για τον Dior πάντως, η παρουσίαση της συλλογής στο Καλλιμάρμαρο, δεν αποτελεί ένα κοσμικό γεγονός, αλλά μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου τιμάται η Ελλάδα και η άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων και στην οποία στόχος είναι οι αισθητικές αξίες και η ποιότητα που πρεσβεύει ο Οίκος να ταυτιστούν με τις έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά) που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα.
Η Μαρία Γκραζιά Κιούρι, η οποία έχει κάνει το φεμινισμό το βασικό θέμα της θητείας της στο Dior, δεν θα μπορούσε να έχει επιλέξει μια καλύτερη τοποθεσία για τη cruize συλλογή της από την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας η μυθολογία δημιούργησε ένα τάγμα ισχυρών γυναικείων προτύπων, από τη θεά Αθηνά έως τη Νεμέση.
View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Το φόρεμα της θεάς είναι για την Ιταλίδα σχεδιάστρια ότι ήταν το σακάκι Bar για τον Κριστιάν Ντιόρ. Βασικό στοιχείο των συλλογών της, ενσωματώνει όχι μόνο τη γυναικεία θεϊκή, αλλά και μια ορισμένη έννοια της ελευθερίας. Άλλωστε είναι η χαλαρότητα και ο αέρας που αναδύει σε συνδυασμό με την αυστηρότητα που επιβλήθηκε από τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Ντιόρ στη δεκαετία του 1950.

Αυτή τη σεζόν, η Κιουρί προωθεί το πέπλο, τη ρόμπα που παραδοσιακά φορούσαν οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα, στον 21ο αιώνα συνδυάζοντας κλασικά κομψά φορέματα, εμπνευσμένα από τις Καρυάτιδες στην Ακρόπολη, με αθλητικά αξεσουάρ και φουτουριστικά άνετα παπούτσια.

Η σύνδεση των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο με την νέα κολεξιόν του γαλλικού οίκου μέσα στο Καλλιμάρμαρο είναι αναπόφευκτη. Η σχεδιάστρια από τις πρώτες εικόνες που διέρρευσαν επιζητεί την αβίαστη απλότητα, τον μινιμαλισμό, το αθλητικό πνεύμα και κλείνει πονηρά το μάτι στο κάλλος.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη που συνδυάζει βραδινά φορέματα με αθλητικά παπούτσια, αλλά προέρχεται από ένα οίκο όπως ο Dior, που ήταν κάπως συντηρητικός με τέτοιου είδους αθλητικές ιδέες. Η καραντίνα όμως και η άνεση που επιζητούν πια οι καταναλωτές έδωσαν το τέμπο για αλλαγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus