Η TUI έχει σχεδιάσει 50 πτήσεις εβδομαδιαίως για την Ελλάδα με 450.000 θέσεις για το επόμενο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου. Γενικότερα η TUI βλέπει μια ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στη Γερμανία για πολλούς προορισμούς στο ευρωπαϊκό νότο, από πελάτες που φαίνεται να είναι έτοιμοι να ξοδέψουν σημαντικά περισσότερα στις καλοκαιρινές διακοπές τους φέτος, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη Γερμανία κ. Marek Andryszak.

Η διάθεση των καταναλωτών να ταξιδέψει αυξάνεται μέρα με τη μέρα δήλωσε ο κ. Andryszak και συμπλήρωσε ότι η ζήτηση αυξάνεται σημαντικά καθώς τα ταξίδια γίνονται ευκολότερα.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε, όπως γράφει το fvw.de, ότι τον Μάιο η ζήτηση έφτασε στο ίδιο επίπεδο του αντίστοιχου μήνα του 2019, με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών να έχουν ακόμη και διψήφια ποσοστιαία αύξηση.

Η Μαγιόρκα, η Κρήτη, η τουρκική Ριβιέρα, η Ρόδος, η Κως, η Φουερτεβεντούρα, τα Γκραν Κανάρια, η Τενερίφη, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία (στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας της Γερμανίας) και η Ίμπιζα είναι οι δέκα κορυφαίοι όσον αφορά τις κρατήσεις μέχρι σήμερα προορισμοί.

Ωστόσο το στέλεχος της TUI Stefan Baumert δήλωσε ότι αναμένει ότι η Αττάλεια θα προσπεράσει την Κρήτη, τις επόμενες εβδομάδες, ενώ προέβλεψε ότι πολλοί δημοφιλείς προορισμοί θα μπορούσαν να παρουσιάσουν σύντομα sold out.

Επίσης όπως προαναφέρθηκε η TUIfly, με 22 αεροπλάνα αυτό το καλοκαίρι, θα πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις προς τη Μαγιόρκα, με συνολικά 210.000 θέσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως επίσης θα πραγματοποιεί 70 εβδομαδιαίες πτήσεις προς τα Κανάρια Νησιά, με 235.000 θέσεις για τους δύο μήνες και 50 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Ελλάδα, με 450.000 θέσεις συνολικά.

Η TUI διαπιστώνει ακόμη ότι οι πελάτες της ξοδεύουν περίπου 25% περισσότερα στις διακοπές τους από ό, τι το 2019 ενώ και τα ταξίδια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, με τον μέσο όρο παραμονής από 8-10 ημέρες να έχει αυξηθεί σε 10-14 ημέρες. Τέλος οι μισοί πελάτες της TUI κάνουν κράτηση για διακοπές με ευέλικτες επιλογές ακύρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός