Θετικά νέα για τον ελληνικό τουρισμό, ανακοινώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, δημιουργώντας συγκρατημένη προσδοκία για… διάσωση του καλοκαιριού!

Ρωσία και Γερμανία στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας, ενώ προαναγγέλονται εξελίξεις και από το «λαβωμένο» μέτωπο της Βρετανίας.

Ειδικότερα, από την ερχόμενη Κυριακή, η χώρα μας δεν θα περιλαμβάνεται στον γερμανικό κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορωνοϊού.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήδη αφαιρεθεί από την κατηγορία «κινδύνου» οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και το Αγιον Όρος.

Μαζί με την Ελλάδα, από τη λίστα αφαιρούνται μεθαύριο σχεδόν ολόκληρη η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο.

Στο εξής, όποιος ταξιδιώτης φθάνει στην Γερμανία από κάποια από τις συγκεκριμένες περιοχές, δεν θα υπόκειται σε κανέναν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του προηγούμενου διαστήματος.

Χ. Θεοχάρης: Ικανοποίηση για την απόφαση της Γερμανίας

Την ικανοποίηση του για την απόφαση της Γερμανίας να απελευθερώσει πλήρως την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ο Έλληνας υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει την άριστη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, η οποία αποτυπώνεται στη συνεχή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, όπως τονίζει ο κ. υπουργός προχωρά με υπευθυνότητα, με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα για την υγειονομική ασφάλεια των φιλοξενούμενών μας, αλλά και των Ελλήνων πολιτών. Το παράδειγμα της Γερμανίας αναμένουμε να ακολουθήσουν πολλές άλλες χώρες, επιταχύνοντας την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Βεβαίως, η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε εμάς οι ξένες κυβερνήσεις, θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το πρόγραμμα του εμβολιασμού, αναφέρει ο κ Θεοχάρης.

Έρχεται το ρούβλι…

Περίπου, μία εβδομάδα αργότερα (στις 28 Ιουνίου) οι πτήσεις από Ρωσία προς Ελλάδα θα μπορούν να πραγματοποιούνται βάσει του νέου διευρυμένου προγράμματος, που αποφάσισε το Επιχειρησιακό Κέντρο της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών, προς τις οποίες αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων από διεθνή αεροδρόμια σειράς ρωσικών πόλεων, καθώς εγκρίνονται οι σχετικές κατατεθειμένες αιτήσεις, που εκκρεμούσαν και πτήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται πλέον προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τον ‘Αραξο και τη Ζάκυνθο, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας. Λεπτομερή προγράμματα για τον αριθμό των πτήσεων αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Τι θα γίνει με τη Βρετανία

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί και αναφορικά με τη Βρετανία, μετά τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου μελετά το ενδεχόμενο να «απελευθερώσει» τα ταξίδια ακόμα και στους πορτοκαλί προορισμούς (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Μιλώντας στο Sky News ο διευθύνων σύμβουλος των tour operators Jet2 και Jet2holidays, Στιβ Χίπι, υπογράμμισε ότι προορισμοί όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Ελλάδα και η Μάλτα θα πρέπει να είναι όλοι διαθέσιμοι για ταξίδια χωρίς καραντίνα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο όμιλός του βρίσκεται ήδη σε ανοικτές συζητήσεις με κυβερνητικούς φορείς.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η κυβέρνηση Τζόνσον για τις αποφάσεις της, εκτός από τα ποσοστά εμβολιασμού λαμβάνει υπόψιν και την επιδημιολογική κατάσταση: «Και από αυτή ην άποψη προορισμοί όπως η Μάλτα, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και πολλά νησιά στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι ανοιχτά σε παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Πλούσιο το πρόγραμμα της TUI

Η TUI έχει σχεδιάσει 50 πτήσεις εβδομαδιαίως για την Ελλάδα με 450.000 θέσεις για το επόμενο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου. Γενικότερα η TUI βλέπει μια ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στη Γερμανία για πολλούς προορισμούς στο ευρωπαϊκό νότο, από πελάτες που φαίνεται να είναι έτοιμοι να ξοδέψουν σημαντικά περισσότερα στις καλοκαιρινές διακοπές τους φέτος, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη Γερμανία κ. Marek Andryszak.

Η διάθεση των καταναλωτών να ταξιδέψει αυξάνεται μέρα με τη μέρα δήλωσε ο κ. Andryszak και συμπλήρωσε ότι η ζήτηση αυξάνεται σημαντικά καθώς τα ταξίδια γίνονται ευκολότερα.

Η Μαγιόρκα, η Κρήτη, η τουρκική Ριβιέρα, η Ρόδος, η Κως, η Φουερτεβεντούρα, τα Γκραν Κανάρια, η Τενερίφη, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία (στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας της Γερμανίας) και η Ίμπιζα είναι οι δέκα κορυφαίοι όσον αφορά τις κρατήσεις μέχρι σήμερα προορισμοί.

Επίσης όπως προαναφέρθηκε η TUIfly, με 22 αεροπλάνα αυτό το καλοκαίρι, θα πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις προς τη Μαγιόρκα, με συνολικά 210.000 θέσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως επίσης θα πραγματοποιεί 70 εβδομαδιαίες πτήσεις προς τα Κανάρια Νησιά, με 235.000 θέσεις για τους δύο μήνες και 50 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Ελλάδα, με 450.000 θέσεις συνολικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα