Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στον βρετανικό τουριστικό κλάδο, μετά τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου μελετά το ενδεχόμενο να «απελευθερώσει» τα ταξίδια ακόμα και στους πορτοκαλί προορισμούς (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) σε όσους έχουν  ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Μιλώντας στο Sky News ο διευθύνων σύμβουλος των tour operators Jet2 και Jet2holidays, Στιβ Χίπι, υπογράμμισε ότι προορισμοί όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Ελλάδα και η Μάλτα θα πρέπει να είναι όλοι διαθέσιμοι για ταξίδια χωρίς καραντίνα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο όμιλός του βρίσκεται ήδη σε ανοικτές συζητήσεις με κυβερνητικούς φορείς.

Ο κ. Χίπι υπενθύμισε ότι οι εμβολιασμοί  έχουν στόχο να προστατεύσουν τους ανθρώπους από τον κορωνοϊό, ώστε να μπορούν μπορούν να απολαύσουν ξανά την ελευθερία τους και διερωτήθηκε: «Εάν δεν μπορούν ούτε αυτοί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να απολαύσουν τις διακοπές τους, τότε ποιος είναι ο σκοπός του εμβολιασμού;

Πρόσθεσε επίσης, ότι η κυβέρνηση Τζόνσον για τις αποφάσεις της, εκτός από τα ποσοστά εμβολιασμού λαμβάνει υπόψιν και την επιδημιολογική κατάσταση: «Και από αυτή ην άποψη προορισμοί όπως η Μάλτα, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και πολλά νησιά στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι ανοιχτά σε παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός