Αντιμέτωπο με ένα νέο κύμα της πανδημίας του Covid-19 βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο που κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων την Πέμπτη (από τα μέσα Φεβρουαρίου) εν μέσω προειδοποιήσεων ότι το νέο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού ίσως χρειαστεί ακόμη εβδομάδες για να φτάσει σε κορύφωση.
Περισσότερα από 11.000  κρούσματα καταγράφηκαν την Πέμπτη, με 19 θανάτους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, ενώ έρευνα αποκάλυψε ότι τα ποσοστά κρουσμάτων αυξάνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, κυρίως όμως στις ηλικίες 20-29 ετών. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 8 στους 10 ενήλικες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τα στοιχεία αυτά απεικονίζουν πως το στέλεχος Δέλτα, που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, ανάγκασε την κυβέρνηση να αναβάλει την άρση των περιορισμών που έχουν απομείνει. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την αναβολή της απόσυρσης των περιοριστικών μέτρων για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να δοθεί χρόνος σε περισσότερους ενήλικες να λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, το οποίο σύμφωνα με στοιχεία προσφέρει σημαντική προστασία απέναντι στο νέο στέλεχος.

Αξιωματούχοι της κυβερνητικής υπηρεσίας υγείας ανέφεραν αύξηση των κρουσμάτων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλες τις περιοχές της χώρας, μαζί με περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία. Ερευνα του Imperial College του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αποκάλυψε τη νέα έξαρση της πανδημίας με τις νεότερες ηλικίες να βρίσκονται στο επίκεντρο επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα κρουσμάτων στη διάρκεια του χειμώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έξαρση κρουσμάτων καταγράφηκε στην Κορνουάλη, την περιοχή που φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής των Επτά την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή