Η κινεζική Silk Road Fund και η Hassana Investment Co, εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους με όμιλο εταιρειών που επενδύουν 12,4 δις δολάρια στους αγωγούς πετρελαίου του Ριάντ.

Η διεθνής κοινοπραξία, υπό την ηγεσία της αμερικανικής εταιρείας EIG Global Energy Partners LLC, έκλεισε συμφωνία για την αγορά του 49% του μετοχικού κεφαλαίου στην Aramco Oil Pipelines Co, μιας νέας θυγατρικής του πετρελαϊκού γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας.
Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης το υπερεθνικό επενδυτικό ταμείο Mudabala Investment Co του Αμπου Ντάμπι και την Samsung Asset Management. Το Αμπου Ντάμπι είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που μαζί με τη Σαουδική Αραβία είναι βασικά μέλη του ΟΠΕΚ.

Η θυγατρική θα έχει τα δικαιώματα πληρωμών δασμών για 25 χρόνια για πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω του δικτύου πετρελαιαγωγών της Aramco, του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στον κόσμο. Η Aramco, που θα διατηρήσει την ιδιοκτησία του 51% των μετοχών της θυγατρικής, ίσως εξετάσει την άντληση κεφαλαίων από μια παρόμοια συμφωνία για τους αγωγούς φυσικού αερίου στο πλαίσιο σχεδίου για την πώληση μη βασικών ενεργητικών, όπως ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν την εταιρεία να διατηρήσει την πληρωμή μερίσματος 75 δις δολαρίων, το οποίο εισπράττει στο μεγαλύτερο μέρος του η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως