Η κινεζική Silk Road Fund και η Hassana Investment Co, εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους με όμιλο εταιρειών που επενδύουν 12,4 δις δολάρια στους αγωγούς πετρελαίου του Ριάντ.

Η διεθνής κοινοπραξία, υπό την ηγεσία της αμερικανικής εταιρείας EIG Global Energy Partners LLC, έκλεισε συμφωνία για την αγορά του 49% του μετοχικού κεφαλαίου στην Aramco Oil Pipelines Co, μιας νέας θυγατρικής του πετρελαϊκού γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας.
Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης το υπερεθνικό επενδυτικό ταμείο Mudabala Investment Co του Αμπου Ντάμπι και την Samsung Asset Management. Το Αμπου Ντάμπι είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που μαζί με τη Σαουδική Αραβία είναι βασικά μέλη του ΟΠΕΚ.

Η θυγατρική θα έχει τα δικαιώματα πληρωμών δασμών για 25 χρόνια για πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω του δικτύου πετρελαιαγωγών της Aramco, του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στον κόσμο. Η Aramco, που θα διατηρήσει την ιδιοκτησία του 51% των μετοχών της θυγατρικής, ίσως εξετάσει την άντληση κεφαλαίων από μια παρόμοια συμφωνία για τους αγωγούς φυσικού αερίου στο πλαίσιο σχεδίου για την πώληση μη βασικών ενεργητικών, όπως ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν την εταιρεία να διατηρήσει την πληρωμή μερίσματος 75 δις δολαρίων, το οποίο εισπράττει στο μεγαλύτερο μέρος του η κυβέρνηση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ασφαλιστικός κλάδος: Προβλέψεις για ταχύτερη και ισχυρότερη ανάκαμψη από ό, τι το 2008
Διεθνή |

Ασφαλιστικός κλάδος: Προβλέψεις για ταχύτερη και ισχυρότερη ανάκαμψη από ό, τι το 2008

οι επιχειρήσεις και τα μεμονωμένα άτομα έχουν πλέον περισσότερα χρήματα από τα διάφορα κυβερνητικά προγράμματα τόνωσης και υποστήριξης και έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της ανάγκης να αγοράσουν ασφάλεια έναντι κινδύνου

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο συμβιβασμός για τον Nord Stream 2 και οι αναταράξεις που προκαλεί
Διεθνή |

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο συμβιβασμός για τον Nord Stream 2 και οι αναταράξεις που προκαλεί

Οι ΗΠΑ επέλεξαν το δρόμο του συμβιβασμού και αποφάσισαν να μην μπλοκάρουν τον αγωγό Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Όμως, αυτό προκαλεί αντιδράσεις σε χώρες όπως η Ουκρανία ή η Πολωνία