Την προσφορά εξαγοράς της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) απέρριψε η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στη χώρα, κρίνοντας πως το ύψος της ήταν χαμηλό, καθώς κοστολογούσε την εταιρεία στα 5,5 δισ. στερλίνες (ήτοι 7,6 δισ. δολάρια).

Συγκεκριμένα, η αλυσίδα έλαβε μια προσφορά σε μετρητά στις 230 πένες ανά μετοχή, την οποία απέρριψε αφού τη συζήτησε με το σύμβουλο της, την Rothschild & Co, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε και έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Στα επίπεδα αυτά, η προσφερόμενη τιμή είναι περίπου κατά 29% ψηλότερα από το κλείσιμο της μετοχής της εταιρείας, την Παρασκευή, ένα ποσοστό που οι περισσότεροι αναλυτές θεώρησαν ως ικανοποιητικό δεδομένου πως η μετοχή χάνει συνεχώς έδαφος τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μέτοχοι δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την απόφαση, έχοντας ήδη συγκρουστεί μόλις πριν λίγες ημέρες με τη διοίκηση της αλυσίδας με αφορμή τους υψηλούς μισθούς των διευθυντών. Μάλιστα, στην γενική συνέλευση το 70% των μετόχων καταψήφισε την πρόταση για τους μισθούς της διοίκησης.

Αν και η αλυσίδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη βρετανική αγορά, μετά την Tesco, την Sainsbury’s και την Asda, τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει μια σημαντική ανάκαμψη χάρη στις επιλογές του CEO Ντέιβ Ποτς. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και μια στρατηγική συνεργασία με την Amazon χάρη στην οποία πολλοί αναλυτές θεωρούσαν πως ο αμερικανικός κολοσσός μπορεί να είναι από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της σε ένα διάστημα που ο κλάδος έχει αρχίσει να βιώνει σημαντικές ανακατατάξεις.

Πρόσφατα ο αμερικανικός κολοσσός της Walmart πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιο που κατείχε στην Asda στην αμερικανική επενδυτική TDR Capital και τους μεγιστάνες αδελφούς Ίσα.

Πάντως, αν η CD&R θέλει να παραμείνει στην τροχιά διεκδίκησης της αλυσίδας έχει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 17 Ιουλίου ώστε να υποβάλει επίσημη προσφορά, με βάση τους κανονισμούς της βρετανικής αγοράς.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ασφαλιστικός κλάδος: Προβλέψεις για ταχύτερη και ισχυρότερη ανάκαμψη από ό, τι το 2008
Διεθνή |

Ασφαλιστικός κλάδος: Προβλέψεις για ταχύτερη και ισχυρότερη ανάκαμψη από ό, τι το 2008

οι επιχειρήσεις και τα μεμονωμένα άτομα έχουν πλέον περισσότερα χρήματα από τα διάφορα κυβερνητικά προγράμματα τόνωσης και υποστήριξης και έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της ανάγκης να αγοράσουν ασφάλεια έναντι κινδύνου

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο συμβιβασμός για τον Nord Stream 2 και οι αναταράξεις που προκαλεί
Διεθνή |

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο συμβιβασμός για τον Nord Stream 2 και οι αναταράξεις που προκαλεί

Οι ΗΠΑ επέλεξαν το δρόμο του συμβιβασμού και αποφάσισαν να μην μπλοκάρουν τον αγωγό Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Όμως, αυτό προκαλεί αντιδράσεις σε χώρες όπως η Ουκρανία ή η Πολωνία