Απρόοπτη εμπλοκή προέκυψε στις διαπραγμεύσεις των διεθνών δυνάμεων με το Ιράν στη Βιέννη, καθώς ο νέος γύρος που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα διακόπηκε πρόωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, οι απεστελμένοι διαπραγμευτές από τις έξι διεθνείς δυνάμεις και το Ιράν διέκοψαν τις συνομιλιές και θα επιστρέψουν στις πρωτεύουσες τους για διαβουλεύσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο ειδικός απεστελμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις, Ενρίκε Μόρα, αρνούμενος ωστόσο να σχολιάσει το πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες. Αν και έσπευσε να επισημάνει πως έχει επιτευχθεί πρόοδος και πως οι συμμετέχοντες θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη σύναψη μιας συμφωνίας, όταν επιστρέψουν.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο  απεσταλμένος της Ρωσίας Μίκαελ Ουλιάνοφ υποστήριξε πως ουδείς γνωρίζει πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Η διακοπή πιθανότατα έχει να κάνει με την επικείμενη ανανέωση της συμφωνίας παρακολούθησης των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν από τη Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας. Η συμφωνία είχε ανανεωθεί μέχρι τις 24 Ιούνιου και φαίνεται πως η Τεχεράνη απαιτεί μεγαλύτερες εγγυήσεις για την επίτευξη συμφωνίας στη Βιέννη πριν δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή των ελεγκτών του ΙΕΑ.

Σημειώνουμε πως η όλη εμπλοκή έρχεται μόλις δύο 24ωρα μετά τις ιρανικές προεδρικές εκλογές που έβγαλαν νικητή τον υπερσυντηρητικό Εμπραχίμ Ραϊσί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων