Αυτή την εβδομάδα η ΕΕ γιορτάζει τα 4 χρόνια από το τέλος των περιαγωγών στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Το μέτρο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 15 Ιουνίου 2017 και από τότε οι πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ μπορούν να τηλεφωνούν, να στέλνουν μηνύματα και να συνδέονται μέσω των κινητών τους τηλεφώνων με το ίδιο κόστος όπως στη χώρα τους.

«Η κατάργηση των τελών περιαγωγής είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο απτές επιτυχίες της ΕΕ», όπως είχαν δηλώσει σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ -εκ μέρους της μαλτέζικης προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ κατέβαλαν από κοινού τεράστιες προσπάθειες για να εξαλείψουν αυτή την αδυναμία της αγοράς. Κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος πολίτης διέσχιζε τα σύνορα για να μεταβεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, είτε για ταξίδι αναψυχής, είτε για εργασία ή σπουδές, είτε απλώς και μόνον αυθημερόν, απέφευγε να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο ανησυχώντας για το ύψος του λογαριασμού που θα αντίκρυζε όταν επέστρεφε στη χώρα του εξαιτίας των χρεώσεων περιαγωγής.

Οι εν λόγω χρεώσεις ανήκουν στο παρελθόν εδώ και τέσσερα χρόνια.  Να σημειωθεί δε ότι πριν από λίγους μήνες, η ΕΕ αποφάσισε την παράταση του μέτρου για άλλα δέκα χρόνια.

Η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής είναι ένας θεμέλιος λίθος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά της ΕΕ και ένα ακόμη βήμα προς την οικοδόμηση μιας ενωμένης και βιώσιμης ευρωπαϊκής ψηφιακής κοινωνίας που θα είναι προσβάσιμη από όλους τους πολίτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή