Όταν η πανδημία ανάγκασε πολλούς Αμερικανούς να αναπροσαρμόσουν το πώς ζουν και πού εργάζονται, ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να επενδύσουν πιο ενεργά στο οικονομικό τους μέλλον.

Περίπου το ένα τρίτο, ή το 32%, των Αμερικανών, λένε ότι έγιναν πιο πειθαρχημένοι με τα χρήματά τους, σύμφωνα με πρόσφατη της Northwestern Mutual , εκ των οποίων το 95% δηλώνει ότι αναμένει να διατηρήσει αυτή την στάση.

Η έρευνα περιλαμβάνει απαντήσεις από περισσότερους από 2.300 ενήλικες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών τον Μάρτιο του 2021.

Διαπιστώνει ότι σχεδόν 1 στους 5 ενήλικες των ΗΠΑ δεν είχε οικονομικό σχέδιο πριν από την πανδημία. Ωστόσο, το 83% των Αμερικανών δηλώνουν ότι είτε δημιούργησαν, ένα πρόγραμμα, είτε προσάρμοσαν και επαναξέτασαν το οικονομικό τους σχέδιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πιο κοινή «συνήθεια» την οποία απέκτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι η μείωση του κόστους ζωής και των δαπανών τους, με το 45% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι υιοθέτησαν αυτήν τη συνήθεια.

Σε δεύτερη θέση με ποσόστο 34% , βρίσκεται η προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους.

Το 2020, οι Αμερικανοί αποπλήρωσαν ρεκόρ χρέους πιστωτικών καρτών ύψους 82,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, έχουν εξοφλήσει άλλα 56,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα χρηματοδότησης WalletHub .

Πολλοί Αμερικανοί άρχισαν επίσης να επενδύουν περισσότερα, με το 33% να υιοθετεί τη συνήθεια αυτή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αλλά η αποπληρωμή του χρέους και οι επενδύσεις δεν είναι οι μόνες προσαρμογές που σκοπεύουν να κάνουν οι Αμερικανοί. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 25% σκέφτεται να αυξήσει τις εισφορές αποταμίευσης και συνταξιοδότησης.

Φυσικά, υπήρχαν ακόμη πολλά μειονεκτήματα. Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί, το 45%, λένε ότι η πανδημία επηρέασε το χρονοδιάγραμμά τους για να επιτύχουν οικονομική ασφάλεια κατά ένα έως δύο χρόνια, ενώ το 35% καθυστέρησε να λάβει μεγάλες οικονομικές ή ζωτικές αποφάσεις.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ασφαλιστικός κλάδος: Προβλέψεις για ταχύτερη και ισχυρότερη ανάκαμψη από ό, τι το 2008
Διεθνή |

Ασφαλιστικός κλάδος: Προβλέψεις για ταχύτερη και ισχυρότερη ανάκαμψη από ό, τι το 2008

οι επιχειρήσεις και τα μεμονωμένα άτομα έχουν πλέον περισσότερα χρήματα από τα διάφορα κυβερνητικά προγράμματα τόνωσης και υποστήριξης και έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της ανάγκης να αγοράσουν ασφάλεια έναντι κινδύνου

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο συμβιβασμός για τον Nord Stream 2 και οι αναταράξεις που προκαλεί
Διεθνή |

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο συμβιβασμός για τον Nord Stream 2 και οι αναταράξεις που προκαλεί

Οι ΗΠΑ επέλεξαν το δρόμο του συμβιβασμού και αποφάσισαν να μην μπλοκάρουν τον αγωγό Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Όμως, αυτό προκαλεί αντιδράσεις σε χώρες όπως η Ουκρανία ή η Πολωνία