Οι Βρετανοί καταναλωτές κατακτούν την πρωτιά σε μεγάλη έρευνα της YouGov, για λογαριασμό του Bloomberg, μεταξύ 17 κρατών παγκοσμίως, η οποία επιχείρησε να καταγράψει ποιες χώρες αποταμίευσαν περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και άρα είναι πιθανότερο να πρωταγωνιστήσουν στην… έκρηξη κατανάλωσης και αγορών που θα αναμένεται με τον τερματισμό των περιοριστικών μέτρων. Πάντως, το ποιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι πως η πλειοψηφία των νοικοκυριών σε όλες τις χώρες εκτιμά πως η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, το ένα τρίτο των Βρετανών κατάφερε να αυξήσει τις αποταμιεύσεις του, από το Μάρτιο του 2020 έως τώρα, ήτοι περίπου τα ίδια επίπεδα με τη Δανία, αλλά πολύ υψηλότερα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστραλία. Κι αυτό παρά την πτώση των εισοδημάτων που προκάλεσε η πανδημία.
Πάντως, συνολικά στις περισσότερες χώρες της έρευνας, λιγότερο από το ένα πέμπτο του κοινού κατάφερε να αυξήσει τις αποταμιεύσεις του, με τους αναλυτές της έρευνας να εξηγούν πως αυτό σημαίνει πως πιθανότατα πρόκειται για άτομα υψηλότερου εισοδήματος.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται πως τα βρετανικά νοικοκυριά διαθέτουν ένα απόθεμα μετρητών της τάξεως των 250 δισ. στερλίνων, όταν συνολικά η Ευρωζώνη μετρά ένα πλεόνασμα μετρητών για δαπάνες της τάξεως των 500 δισ. ευρώ.
«Ανάμεσα στις οκτώ ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, κάποιες χώρες πήγαν καλύτερα. Δύο στους πέντε πολίτες στην Ιταλία και την Πολωνία δήλωσαν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης, νούμερο που είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία» σχολίασε στέλεχος της YouGov, μιλώντας στο Bloomberg.
Προφανώς οι καταναλωτές σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες διαμαρτύρονται για την πτώση των εισοδημάτων τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται στους καταναλωτές της Ινδίας (πιθανότατα λόγω και της έκρηξης της ινδικής μετάλλαξης) και του Μεξικού. Όμως, η πλειοψηφία των νοικοκυριών εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξο για τη βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.
Πραγματικά, με εξαίρεση τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και τη Γαλλία, οι καταναλωτές στις άλλες χώρες περιμένουν τα εισοδήματα τους να βελτιωθούν.
Latest News
Το πολύπλοκο τοπίο στη Συρία αλλάζει το χάρτη στη Μέση Ανατολή
Εξαιρετικά πολύπλοκο είναι το τοπίο στη Συρία, στη μετά Άσαντ εποχή, με Ισραήλ, και Τουρκία, να παίρνουν θέση συνδιαμορφωτή των εξελίξεων.
Συρία: Αυτό είναι το προσχέδιο της G7 για την επόμενη ημέρα – Ο ρόλος του Κατάρ
Την ίδια ώρα που οι G7 εξετάζουν αν θα έχουν σχέση με τη νέα κυβέρνηση στη Συρία, το Ισραήλ βομβαρδίζει σε συριακά εδάφη
Η Γαλλία αναζητά πρωθυπουργό - Οι ασκήσεις επί χάρτου του Μακρόν
Εκπνέει η προθεσμία για την κατάρτιση του νέο προϋπολογισμού στη Γαλλία - Μπαράζ συναντήσεων από τον Γάλλο πρόεδρο
Εξίσωση με πολλές μεταβλητές το μέλλον της Συρίας
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον της Συρίας που βρίσκεται όπως παραδέχονται διπλωμάτες αντιμέτωπη με το χάος
Τραμπ: «Πρέπει να φύγουν όλοι οι παράνομοι μετανάστες»
Θα υλοποιήσει πράγματι ο Ντόναλντ Τραμπ όλα όσα είχε διακηρύξει στον προεκλογικό αγώνα; Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Συρία: Σε θέση «πρωτοφανούς αδυναμίας» η Τεχεράνη
«Ο Άξονας της Αντίστασης, όπως τον ξέραμε, δεν υπάρχει πια»
Ο Άσαντ έφυγε, ο Τραμπ έρχεται: Χαράσσεται ξανά ο χάρτης της Μέσης Ανατολής
Η πτώση Άσαντ στη Συρία ακολούθησε ακόμη δυο κατακλυσμικά γεγονότα, που οδήγησαν στην «κατάρρευση του στρατοπέδου που πρόσκειται στο Ιράν».
Ερντογάν: Εγώ και ο Πούτιν είμαστε οι πιο παλιοί ηγέτες
Τι σχολίασε ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος
Τζο Μπάιντεν: «Ιστορική ευκαιρία» για τους Σύρους η ανατροπή του Άσαντ
Η Ουάσιγκτον θα συνεργαστεί με τους εταίρους στη Συρία για τη μετάβαση της εξουσίας δήλωσε ο Αμερικανός πρόδερος Μπάιντεν
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία ευνοούν την Τουρκία
Η Τουρκία κερδισμένη από τις εξελίξεις στην Συρία – Τα ερωτήματα για την επόμενη μέρα