Σχεδόν οι μισές εταιρείες του Λονδίνου προετοιμάζονται να εφαρμόσουν την τηλεργασία έως και 5 ημέρες την εβδομάδα, αφότου τελειώσει η πανδημία. Αυτό αφορά όσες μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους τους να εργαστούν από το σπίτι, ενώ φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο κάτι τέτοιο για τις πιο μικρές επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω προέκυψαν από δημοσκόπηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Λονδίνου σε 520 μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, με τα περισσότερα να δηλώνουν ότι ο κύριος λόγος ανησυχίας των υπαλλήλων για την επιστροφή στο γραφείο ήταν ο κίνδυνος να κολλήσουν  Covid-19 κατά τη μετακίνησή τους, παρά στο γραφείο.

Ενώ οι περισσότεροι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η εξ αποστάσεως εργασία είναι πιθανό να συνεχιστεί σε κάποια μορφή, τα στοιχεία υποδηλώνουν μια βαθιά επίδραση στον χώρο εργασίας που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μειωμένο πλήθος στις μεγάλες πόλεις και σε χαμηλότερες πωλήσεις για τις επιχειρήσει, οι οποίες βασίζονται σε άτομα που πηγαίνουν στο χώρο εργασίας τους.

«Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη λάβει αποφάσεις σχετικά με τις εγκαταστάσεις τους και τους τρόπους λειτουργίας τους όταν αρθούν οι περιορισμοί», δήλωσε ο Richard Burge, διευθύνων σύμβουλος του LCCI, προσθέτοντας ότι το κριτήριο αφορά την παραγωγικότητα των εταιρειών.

Την ίδια ώρα, περίπου 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα μπορούσαν να γίνουν από οπουδήποτε κινδυνεύουν να μεταφερθούν σε άλλες χώρες, σύμφωνα με ξεχωριστή έκθεση του Tony Blair Institute for Global Change, της ερευνητικής ομάδας που ιδρύθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάλιστα, προειδοποιεί ότι το «μαζικό πείραμα» της εργασίας εξ’ αποστάσεως σημαίνει ότι οι εταιρείες που ανησυχούν για το κόστος θα μπορούσαν να αποφασίσουν να διατηρήσουν το βασικό προσωπικό που απαιτείται για δια ζώσης συνεργασία και λήψη αποφάσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή