Η Apple γίνεται η τέταρτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που αντιμετωπίζει ενδελεχή έλεγχο από τη γερμανική αρχή ανταγωνισμού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Η αρχή ανταγωνισμού, με έδρα στη Βόννη, θα εξετάσει αν η αμερικανική εταιρεία «κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά» τέτοια που να εμποδίζει τον ανταγωνισμό.

«Η έρευνα θα επικεντρωθεί στη λειτουργία του App Store, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δίνει την ισχύ στην Apple να επηρεάσει τη λειτουργία τρίτων μερών», ανέφερε ο Ανδρέας Μουντ, πρόεδρος του FCO (Federal Cartel Office).

Σύμφωνα με το Reuters, το FCO έχει χρησιμοποιήσει τις ενισχυμένες δυνάμεις του, που έχει αποκτήσει βάσει πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στους γερμανικούς νόμους περί ανταγωνισμού, για να ανοίξει έρευνες και για τις Alphabet (μητρική της Google), Facebook και Amazon. Αυτές οι έρευνες αφορούν τις πρακτικές χρήσης των δεδομένων από τις εν λόγω εταιρείες.

Όπως ανακοινώθηκε, εξετάζονται επίσης περαιτέρω διαδικασίες εναντίον της Apple λόγω καταγγελιών σχετικά με δυνητικά αντί-ανταγωνιστικές πρακτικές. Σε αυτές περιλαμβάνεται και μία καταγγελία ότι η Apple δίνει στις δικές της υπηρεσίες προνομιακή μεταχείριση μέσω της προ-εγκατάστασης των εφαρμογών στις συσκευές της. Μία άλλη καταγγελία από διαφημιστική εταιρεία αφορά τις νέες ρυθμίσεις παρακολούθησης δεδομένων στο λειτουργικό σύστημα iOS 14.5.

Από την πλευρά της η Apple υποστήριξε στο Reuters ότι το App Store έχει δώσει στους Γερμανούς developers, όλων των κατηγοριών και μεγεθών, τις ίδιες ακριβώς ευκαιρίες. «Προσβλέπουμε στη συζήτηση των θέσεων μας με το FCO και να έχουμε έναν ανοικτό διάλογο σχετικά με τις ανησυχίες τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Apple.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία