Η Apple φέρεται να έχει στα σχέδιά της το λανσάρισμα της δικής της υπηρεσίας υγείας, σε συνδρομητική βάση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η αρχική ιδέα προέκυψε το 2016 αλλά φαίνεται ότι το σχέδιο σταμάτησε όταν η εταιρεία επικέντρωσε τις «υγειονομικές» προσπάθειές της στο Watch, το Apple Health και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν η Apple προσπαθούσε να ξεκαθαρίσει τον τρόπο με τον οποίο ο όγκος των δεδομένων που συλλέγεται από τους χρήστες των «έξυπνων» ρολογιών της εταιρείας θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες. Πάρθηκε τότε μια απόφαση για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών με «σύνδεση δεδομένων που δημιουργούνται από συσκευές Apple, με εικονική και προσωπική φροντίδα που παρέχονται από γιατρούς της Apple», σύμφωνα με την WSJ. Σε αυτό το πλάνο η Apple δεν θα προσέφερε απλά πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά και εξατομικευμένα προγράμματα υγείας βάσει συνδρομών.

Μάλιστα, η Apple φέρεται να εξαγόρασε και μία κλινική κοντά στο Apple Park (τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας) ενώ προσέλαβε και την καθηγήτρια Δρ. Sumbul Desai του Πανεπιστημίου Στάνφορντ για να διαχειριστεί το πρότζεκτ. Η υπηρεσία δοκιμάστηκε έχοντας τους δικούς της εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, μηχανικών και σχεδιαστών.

Μία από τις πρωτοβουλίες του πρότζεκτ ήταν και μία δήθεν εφαρμογή με την ονομασία HealthHabit η οποία συνέδεε τους εργαζόμενους με γιατρούς μέσω υπηρεσίας chat και τους ενθάρρυνε να θέτουν στόχους υγείας. Ωστόσο, η εν λόγω εφαρμογή αντιμετώπισε προβλήματα χαμηλής συμμετοχής και ερωτηματικά σχετικά με την ακεραιότητα των δεδομένων που συγκεντρώνονται ειδικά αυτών που αφορούσαν το θέμα της υπέρτασης. Σε μία συνάντηση το 2019, ένα διευθυντικό στέλεχος εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τα δεδομένα στην Desai, γεγονός που συνέβαλε στην αποχώρηση της καθηγήτριας αρκετές εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι η Δρ. Desai μίλησε για τη σημασία της ακεραιότητας των δεδομένων στην ίδια συνάντηση. «Αυτό το θέμα ερευνήθηκε διεξοδικά και οι ισχυρισμοί δεν μπόρεσαν να αποδειχθούν», δήλωσε στην Wall Street Journal εκπρόσωπος της Apple. «Πολλοί από τους ισχυρισμούς σε αυτή την αναφορά βασίζονταν σε ημιτελείς, ξεπερασμένες χρονικά και ανακριβείς πληροφορίες», συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι η Apple είναι υπερήφανη για τη δουλειά της Desai και ότι υπήρξε βασικό μέρος των προσπαθειών υγειονομικής περίθαλψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, έχει δηλώσει ότι ο τομέας της υγείας θα είναι μία από τις μεγαλύτερες συνεισφορές της Apple στην ανθρωπότητα. Η ιδέα της πρωτοβάθμιας υπηρεσίας υγείας προφανώς έχει πλέον επιβραδυνθεί αλλά αναφορές την θέλουν να συνεχίζει να υπάρχει στο εσωτερικό της εταιρείας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Tencent επικεφαλής της λίστας του top 10 των χαμένων
Αγορές |

Ποιες είναι οι 10 χειρότερες μετοχές στον κόσμο σήμερα

Η Tencent είδε την μετοχή της να υποχωρεί κατά 23% τον Ιούλιο, χάνοντας περίπου 170 δις δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία. Εννέα στους 10 μεγάλους χαμένους σε κεφαλαιοποίηση στη διάρκεια του μήνα, είναι κινεζικές εταιρείες

Facebook: Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά τα κέρδη
Διεθνή |

Facebook: Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά τα κέρδη

Η Facebook ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών με τα οικονομικά της αποτελέσματα, αλλά προανήγγειλε και συγχρόνως προειδοποίησε για σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης στο τρίμηνο που διανύουμε.