Στην άντληση έως και 640 εκατ. δολαρίων από την αμερικανική αγορά στοχεύει η γνωστή αλυσίδα ντόνατ Krispy Kreme Inc., η οποία ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία για τη δρομολόγηση της δημόσιας εγγραφής της.

Η αλυσίδα καφέ και σνακ, που έγινε γνωστή για τα πολύχρωμα γλασαρισμένα ντόνατ, σκοπεύει να διαθέσει 26,7 εκατ. μετοχές σε τιμή μεταξύ 21 και 24 δολαρίων ανά μετοχή. Η μετοχή θα ενταχθεί στο δείκτη Nasdaq με το σύμβολο «DNUT».

Η Krispy Kreme, η αξία της οποία υπολογίζεται γύρω στα 4 δισ. δολάρια, κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων πέρυσι, στα 1,1 δισ. δολάρια, παρά την πανδημία. Και οι επιδόσεις της συνέχισαν ανοδικά και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, χάρη στην κάθετη αύξηση της ζήτησης για γλυκά και σνακ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Θυμίζουμε πως η εταιρεία έχει γίνει δημόσια και στο παρελθόν, το 2000, όμως η πορεία της ανεκόπη το 2005, όταν υπέβαλε αίτηση για χρεοκοπία και προστασία από τους πιστωτές. Μετά την εξαγορά της από τον γερμανικό κολοσσό της JAP Holding, το 2016, έναντι 1,35 δισ. δολαρίων ξεκίνησε μια νέα περίοδο άνθισης και επέκτασης, με πάνω από 1.000 καταστήματα στις ΗΠΑ αλλά και το εξωτερικό (Καναδά, Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Αφρική).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή