«Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα για το πόσο σύντομα θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους η κα Πελώνη απάντησε: «Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται, είπε η εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας πάντως την έκκληση του πρωθυπουργού προς τους πολίτες, να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός απευθύνει διαρκώς έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν. Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Πάνω από 4.520.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό 43,11% του πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 3.175.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή ποσοστό 30,24%.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας είπε ότι φαίνεται να επανερχόμαστε στην κανονικότητα.

Σχετικά με τα self test είπε ότι «παρατείνεται η δωρεάν διάθεση των self test σε μεγάλη μερίδα πολιτών. Η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όπου υπάρξει πρόβλημα, θα διατεθούν από τα σουπερμάρκετ».

Για το θέμα των διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους η κυρία Πελώνη είπε ότι κάποιες τίθενται σε ισχύ σταδιακά θυμίζοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν φορούν μάσκα στα γυμναστήρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής