Να μείνει εκτός γενικής συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ, η Greenhill Investments ψήφισε το 84,26% των μετόχων που παρίστανται, υπέρ της παραμονής τάχθηκε μόλις το 4,75%, ενώ απείχε το 13,11%.

Του αποτελέσματος προηγήθηκε νέο επεισόδιο ανάμεσα στον εκπρόσωπο της εταιρίας συμφερόντων Μπάκου – Καϋμενάκη Σωτήρη Μπρέγιαννου και του προέδρου της εισηγμένης Γιώργου Μυλωνογιάννη.

Κι ενώ είχε παρέλθει το χρονικό περιθώριο της μισής ώρας ώστε η Greenhill να προσκομίσει εξουσιοδότηση για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου μετοχών 25,48% που είναι ενεχυριασμένες στην Aeolus Investors (fund Farallon), ο κ. Μυλωνογιάννης έκανε γνωστό ότι απλά έλαβε μία επιστολή του fund που επιβεβαιώνει την επιστολή της εταιρίας συμφερόντων Μπάκου – Καϋμενάκη για τα δικαιώματα ψήφου. Ωστόσο, ο ίδιος ερμήνευσε πως αυτή η επιστολή απλά επιβεβαιώνει την ισχύ εκείνης της Greenhill.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Μπρέγιαννος έκανε γνωστό πως ήρθε νέο έγγραφο από την Aeolus Investor που μιλά για εξουσιοδότηση. Ωστόσο ο κ. Μυλωνογιάννης δεν το αποδέχτηκε υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει τέτοια αναφορά.

Ο κ. Μπρέγιαννος χαρακτήρισε παράνομη και με δόλο την ενέργεια του προεδρείου με στόχο τον αποκλεισμό της Greenhill από τη γενική συνέλευση. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Greenhill για ένα μήνα σιώπησε προκειμένου η εταιρία να ασκήσει τις δραστηριότητες της. Προανήγγειλε δε, μηνύσεις και άλλες νομικές κινήσεις για την ακύρωση των αποφάσεων της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο κ. Μυλωνογιάννης προχώρησε σε ψηφοφορία για τη συμμετοχή ή μη της Greenhill στη γενική συνέλευση των μετόχων με το προαναφερόμενο αποτέλεσμα.

Έπειτα, ο πρόεδρος της εισηγμένης προχώρησε στην καταμέτρηση των μετοχών για την εκκίνηση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης. Σύμφωνα με την καταμέτρηση  εκπροσωπείται το 56,08% του μετοχικού κεφαλαίου.

Λίγο πριν επίσημη έναρξη της γενικής συνέλευσης επανήλθαν εκπρόσωποι εταιριών συμφερόντων των Μπάκου – Καϋμενάκη (Κίλομαν και Invesco) οι οποίοι έκαναν γνωστό ότι η Aeolus έστειλε νέο έγγραφο που εξουσιοδοτεί τη Greenhill για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφων της. Ωστόσο ο πρόεδρος της εισηγμένης δεν έκανε αποδεκτό αφού έγινε η ψηφοφορία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις