Με την απόκτηση πακέτου μετοχών 3,6% (7.734.562 μετοχές συνολικής αξίας 11,2 εκ. ευρώ) το μεγάλο fund που επενδύει σε ενεργειακά έργα AtlasInvest απέκτησε θέση στην Ελλάκτωρ.

Πηγές της εισηγμένης χαρακτηρίζουν την κίνηση που καταγράφηκε προχθές στο ταμπλό του χρηματιστηρίου Αθηνών ως «ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου».

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι το συγκεκριμένο fund πρόκειται να αυξήσει κι άλλο το ποσοστό του στην εισηγμένη.

Πηγές σημειώνουν επίσης με αφορμή την τοποθέτηση της AtlasInvest ότι «ο όμιλος Ελλάκτωρ παρά τις δυσκολίες εκτιμάται και αξιολογείται ως δυνατή επένδυση από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης – ένα ευρύτερο μήνυμα εμπιστοσύνης όχι μόνο προς τον όμιλο και τις δυνατότητές του αλλά και προς τη χώρα και τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της»

Ποια είναι η AtlasInvest

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων έχοντας εκ τότε αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η AtlasInvest επικεντρώνεται σήμερα όλο και περισσότερο σε επενδύσεις που απαντάνε στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον όμιλο Carlyle www.carlyle.com, η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια 7 δισ. δολάρια ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Επενδύσεις ΑΠΕ: «Κλειδί» οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες
Ενέργεια |

Επενδύσεις ΑΠΕ: «Κλειδί» οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες

Η μακρόχρονη αδειοδοτική διαδικασία αφενός καθυστερεί την υλοποίηση επενδύσεων και αφετέρου εντείνει τις αντιδράσεις καθώς εμφανίζονται ως «ζωντανά» έργα που δεν υπάρχουν. Επενδύσεις άνω των 6GW βρίσκονται σε αναμονή από 10 έως 15 χρόνια για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού, σύμφωνα με την ΕΛΕΤΑΕΝ.

ΔΕΗ – Mytilineos: Έκλεισε η συμφωνία για τη σύμβαση ρεύματος στο Αλουμίνιον της Ελλάδας
Ενέργεια |

Έκλεισε η συμφωνία ΔΕΗ – Mytilineos για τη σύμβαση ρεύματος στο Αλουμίνιον της Ελλάδας

Η τελευταία σύμβαση με τη ΔΕΗ έως το 2023, όπως ανακοίνωσε ο CEO Ευάγγελος Μυτιληναίος στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων - Συμφωνία – μαμούθ 1,5 δισ. δολ με την Glencore - Προβλέψεις για διπλασιασμό κερδών το 2022

Μειωμένα κατά 25% τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Η έλλειψη φυσικού αερίου στρέφει την Ευρώπη ξανά στον γαιάνθρακα

Η σοβαρή έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη αναγκάζει τη γηραιά ήπειρο να στραφεί στον γαιάνθρακα για να καλύψει τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος που έχει επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα.