Ανοδικές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι επιμέρους δείκτες της Wall Street, διευρύνοντας έτσι τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης. Μάλιστα, στα επίπεδα αυτά, ο τεχνολογικός Nasdaq καταφέρνει ήδη να γιορτάσει ένα νέο ιστορικό υψηλό, ενώ στα πρόθυρα νέου ρεκόρ βρίσκεται και ο S&P 500.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει μικρή αύξηση 0,12% στις 33.983 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,44% στις 14.316 μονάδες και ο S&P 500 ανεβαίνει 0,23% στις 4.256 μονάδες.

Στον τεχνολογικό κλάδο, πρωταγωνιστής είναι και σήμερα η μετοχή της Microsoft που ενδοσυνεδριακά «έπιασε» και νέο ρεκόρ με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά πλέον τα δύο τρισ. δολάρια.

Οι επενδυτές μοιάζουν ανακουφισμένοι από τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος μιλώντας χθες στο Κογκρέσο διαβεβαίωσε πως η Fed δεν θα προχωρήσει γρήγορα σε αυξήσεις των επιτοκίων. Διαβεβαίωσε δε, την αγορά πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι παροδικές.

Πάντως, νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Reuters, Ράφαελ Μπόστιτς, που είναι στέλεχος της Fed σχολίασε πως η ανοδική τάση των τιμών δεν θα είναι τόσο… προσωρινή, καθώς μπορεί να διαρκέσει έως και εννέα μήνες. «Το προσωρινό θα είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που αναμέναμε. Αντί να είναι δύο με τρεις μήνες μπορεί να είναι έξι με εννέα μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην αγορά των ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινείται ανοδικά στο 1,47%, ενώ στον αντίποδα στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,19.

Στην αγορά των commodities, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με νέα αύξηση κατά 1,2% στα 73,78 δολάρια και αντιστοίχως ο χρυσός καταφέρνει σήμερα να κινηθεί ανοδικά, με αύξηση 0,80% στα 1.792 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street