Ανακάμπτει σήμερα το Bitcoin μετά την σημαντική υποχώρηση του χθες κάτω και από το ψυχολογικό όριο των 30.000 δολαρίων. Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά χθες είχε φτάσει να έχει απωλέσει το σύνολο των κερδών του για το 2021.

Μετά τη βουτιά αυτή, κατάφερε να βρει τις αντιστάσεις για να αρχίσει και πάλι να κινείται υψηλότερα ξεπερνώντας και το όριο των 34.000 δολαρίων και αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 33.970 δολάρια.

Τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζουν και τα έτερα κρυπτονομίσματα, με το Ether να αυξάνεται κατά 6% στα 2.014 δολάρια και το XRP να ανεβαίνει 9% στα 64 σεντς.

Πάντως, οι αναλυτές δεν βρίσκουν συγκεκριμένη εξήγηση για την σημερινή ανάρρωση του κλάδου, επισημαίνοντας απλά πως πλέον τα crypto χαρακτηρίζονται από συνεχείς διακυμάνσεις.

Θυμίζουμε πως από την αρχή της χρονιάς, το Bitcoin ξεκίνησε ένα συνεχές ανοδικό ράλι που το έφερε, το Μάρτιο, στο ιστορικό υψηλό των 65.000 δολαρίων περίπου. Έκτοτε ακολούθησε ένα διάστημα έντονων κλυδωνισμών που «έκοψαν» την αξία του στο μισό.

Αφορμή για το sell off στάθηκαν αρχικά κάποια αρνητικά tweets από τον γνωστό παίχτη του κλάδου, τον Έλον Μασκ της Tesla, όμως οι παρατεταμένες αναταράξεις στα crypto συντηρήθηκαν από την σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει η Κίνα, η οποία έχει αποφασίσει να «κυνηγήσει» ανελέητα τα crypto, τόσο για να ελέγξει τυχόν παράτυπες συναλλαγές και διακίνηση μαύρου χρήματος όσο κυρίως διότι εκτιμά ότι οι εξορύξεις κρυπτονομισμάτων ωθούν ανοδικά τις τιμές των commodities, που είναι ζωτικής σημασίας για την κινεζική βιομηχανία και βέβαια είναι λίαν επιβαρυντικές για το περιβάλλον και την εκπομπή ρύπων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους στην επαρχία Σιτσουάν για να εντοπίσουν εξορύξεις crypto και μία μέρα μετά, τη Δευτέρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις τράπεζες να μην παρέχουν υπηρεσίες που συνδέονται με δραστηριότητες στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News