Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τετάρτη το Σχέδιο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας του Βελγίου, συνολικού ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Επιτροπής, το σχέδιο του Βελγίου αφιερώνει το 50% της συνολικής του διάθεσης σε μέτρα που υποστηρίζουν τους κλιματικούς στόχους. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις σε μέτρα για την υποστήριξη της ανακαίνισης δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων σε ολόκληρη τη χώρα για την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης, την ανάπτυξη εναλλακτικών ενεργειακών τεχνολογιών, όπως παραγωγή υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα και μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις για την επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη κινητικότητα. Προβλέπει επίσης σημαντικές επενδύσεις για την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, την αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος της ξηρασίας και την προώθηση της αποτελεσματικής χρήσης των πόρων, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Επίσης, το 27% των συνολικών κονδυλίων θα διατεθούν σε μέτρα που υποστηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση. Αυτό περιλαμβάνει μέτρα για την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και του συστήματος δικαιοσύνης, την παροχή κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της ικανότητας στον κυβερνοασφάλεια του Βελγίου και την ανάπτυξη του νομικού πλαισίου για την ανάπτυξη του 5G.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή