Οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούσαν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς την υποχρέωση της δεκαήμερης καραντίνας από τις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail.

Διάφοροι υπουργοί πιέζουν τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να επικυρώσει ένα μεγάλο άνοιγμα των ταξιδιών, ταυτόχρονα με την αναμενόμενη πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία.

«Όλα έχουν τελειώσει, ακόμα κι αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη στην κυβέρνηση», δήλωσε η κυβερνητική πηγή στη βρετανική εφημερίδα. «Η σχέση μεταξύ κρουσμάτων και θανάτων έχει σπάσει. Γνωρίζουμε ότι οι πλήρεις εμβολιασμοί λειτουργούν για την προστασία των ανθρώπων, γιατί να καθυστερήσουμε την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών; Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα – κάθε μέρα μετράει ».

Η αυριανή υπουργική συνάντηση για τα ταξίδια στο εξωτερικό αναμένεται να ακολουθηθεί από μια νέα σύνοδο τη Δευτέρα. Οι υπουργοί αναμένεται να επικυρώσουν το σχέδιο για την δυνατότητα των πλήρως εμβολιασμένων να μπορούν να ταξιδεύουν σε χώρες της πορτοκαλί λίστας (όπως η Ελλάδα) χωρίς να χρειάζεται καραντίνα κατά την επιστροφή.

Οι επίσημες εισηγήσεις ενάντια στα ταξίδια σε χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα εκτιμάται ότι θα απορριφθούν και θα ακολουθήσει άνοιγμα των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει συγκεκριμένα η πηγή στην Daily Mail.

Βloomberg: Από τον… Αύγουστο

Σε αντίθετο μήκος κύματος κινείται ρεπορτάζ του Bloomberg που εκτιμά ότι αφενός ο Μπόρις Τζόνσον και η κυβέρνησή του προετοιμάζονται να επιτρέψουν στους πολίτες της χώρας οι οποίοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, να ταξιδέψουν σε πάνω από 150 χώρες του κόσμου χωρίς την υποχρέωση να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη χώρα, αφετέρου αυτό θα επιτραπεί αργότερα στο καλοκαίρι, και μάλιστα στον Αύγουστο.

Διαβάστε σχετικά: Τουρισμός: Έρχονται οι Βρετανοί αλλά όχι πριν τον… Αύγουστο – Τα νέα σχέδια Τζόνσον

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός