Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η κυβέρνησή του προετοιμάζονται να επιτρέψουν στους πολίτες της χώρας οι οποίοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, να ταξιδέψουν σε πάνω από 150 χώρες του κόσμου χωρίς την υποχρέωση να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη χώρα. Αλλά όλα αυτά αργότερα το καλοκαίρι και όχι άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κυβέρνηση να εγκρίνει τον νέο «οδικό χάρτη» της επιστροφής στην κανονικότητα και της δυνατότητας ανοίγματος των ταξιδιών στο εξωτερικό και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι αλλαγές δεν αναμένεται να ισχύσουν πριν από τον Αύγουστο. Και έως τότε, η λεγόμενη πράσινη λίστα, με τους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα, αναμένεται να παραμείνει μικρή. Η αναθεώρηση της λίστας του λεγόμενου «φωτεινού σηματοδότη» θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

Η Ελλάδα, όπως και 166 άλλοι προορισμοί, βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα. Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες υποχρεούνται να περάσουν 10 ημέρες σε κατ’ οίκον καραντίνα κατά την επιστροφή τους, γεγονός που αποθαρρύνει στην επιλογή τουριστικών προορισμών όπως της χώρας μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή