Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η κυβέρνησή του προετοιμάζονται να επιτρέψουν στους πολίτες της χώρας οι οποίοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, να ταξιδέψουν σε πάνω από 150 χώρες του κόσμου χωρίς την υποχρέωση να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη χώρα. Αλλά όλα αυτά αργότερα το καλοκαίρι και όχι άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κυβέρνηση να εγκρίνει τον νέο «οδικό χάρτη» της επιστροφής στην κανονικότητα και της δυνατότητας ανοίγματος των ταξιδιών στο εξωτερικό και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι αλλαγές δεν αναμένεται να ισχύσουν πριν από τον Αύγουστο. Και έως τότε, η λεγόμενη πράσινη λίστα, με τους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα, αναμένεται να παραμείνει μικρή. Η αναθεώρηση της λίστας του λεγόμενου «φωτεινού σηματοδότη» θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

Η Ελλάδα, όπως και 166 άλλοι προορισμοί, βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα. Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες υποχρεούνται να περάσουν 10 ημέρες σε κατ’ οίκον καραντίνα κατά την επιστροφή τους, γεγονός που αποθαρρύνει στην επιλογή τουριστικών προορισμών όπως της χώρας μας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ασφαλιστικός κλάδος: Προβλέψεις για ταχύτερη και ισχυρότερη ανάκαμψη από ό, τι το 2008
Διεθνή |

Ασφαλιστικός κλάδος: Προβλέψεις για ταχύτερη και ισχυρότερη ανάκαμψη από ό, τι το 2008

οι επιχειρήσεις και τα μεμονωμένα άτομα έχουν πλέον περισσότερα χρήματα από τα διάφορα κυβερνητικά προγράμματα τόνωσης και υποστήριξης και έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της ανάγκης να αγοράσουν ασφάλεια έναντι κινδύνου

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο συμβιβασμός για τον Nord Stream 2 και οι αναταράξεις που προκαλεί
Διεθνή |

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο συμβιβασμός για τον Nord Stream 2 και οι αναταράξεις που προκαλεί

Οι ΗΠΑ επέλεξαν το δρόμο του συμβιβασμού και αποφάσισαν να μην μπλοκάρουν τον αγωγό Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Όμως, αυτό προκαλεί αντιδράσεις σε χώρες όπως η Ουκρανία ή η Πολωνία