Η Ferrari παρουσίασε ένα νέο πρώτο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο την Πέμπτη, καθώς ο πολυτελής κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων που φημίζεται για τους «θορυβώδεις» κινητήρες καύσης, επαναπροσδιορίζει πλέον την γκάμα των προϊόντων του περνώντας στην  εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το 296 GTB είναι το τρίτο υβριδικό της Ferrari που μπαίνει σε σειρά παραγωγής, το οποίο δεν περιλαμβάνει οχήματα περιορισμένης έκδοσης. Έπεται μετά από το SF 90 Stradale το 2019 και μια μετατρέψιμη έκδοση, το SF90 Spider, που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Εμπορίας της Ferrari Ενρίκο Γκαλιέρα δήλωσε ότι το 296 GTB αποτελεί σημείο τομής.

«Εάν το SF 90 είχε σχεδιαστεί για να φτάσει στην κορυφή της απόδοσης, αυτό έχει σχεδιαστεί για την κορυφή της απόλαυσης της οδήγησης», είπε σε μια παρουσίαση στο διαδίκτυο και συνέχισε: «Περιμένουμε ότι αυτό θα μας βοηθήσει επίσης να προσελκύσουμε πελάτες που δεν οδηγούν Ferrari τώρα.»

Το διθέσιο θα κοστίσει 269.000 ευρώ, φθάνοντας τα 302.000 ευρώ για την έκδοση υψηλής απόδοσης «Assetto Fiorano». Θα έχει τελική ταχύτητα πάνω από 330 km ανά ώρα (205 mph).

Η ιταλική εταιρεία που είναι παγκοσμίως γνωστή για το λογότυπό της και τα κόκκινα αγωνιστικά αυτοκίνητα, υποσχέθηκε το πρώτο της πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο να κυκλοφορήσει το 2025.

«Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια», δήλωσε ο Γκαλιέρα. «Εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τους διάφορους κανονισμούς και την απαίτηση για μείωση των εκπομπών.»

Η Ferrari και οι αντίπαλοί της αγωνίζονται για το πώς θα μετατρέψουν τα οχήματά τους σε ηλεκτρικά χωρίς να χάσουν την υψηλή απόδοση που υποστηρίζει τις premium τιμές τους.

Η Porsche, μέρος του ομίλου Volkswagen, προσφέρει ήδη ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα με το μοντέλο Taycan, αλλά η Ferrari βρίσκεται μπροστά από την αντίπαλό της Lamborghini, που ανήκει επίσης στη Volkswagen, της οποίας το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα εμφανιστεί μέχρι το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας.

Για να περάσει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Ferrari επέλεξε τον βετεράνο της τεχνολογίας Μπενεντέτο Βίνια, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή