Σημεία των καιρών. Η Ferrari –το αντικείμενο του πόθου των απανταχού ερωτευμένων με την ταχύτητα, τη δύναμη και την αισθητική- ανακοίνωσε ότι ο Μπενενέτο Βίνια θα αναλάβει νέος Διευθύνων Σύμβουλος για να ηγηθεί της προσπάθειας να μεταμορφώσει την ιταλική κατασκευάστρια supercars στην εποχή της ηλεκτρικής οδήγησης και των ψηφιακών επινοήσεων.

Ο Βίνια, στέλεχος της STMicroelectronics NV, είναι μια από τις πλέον σημαντικές μεταγραφές από την βιομηχανία τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τις επιταχυνόμενες αλλαγές στην βιομηχανία αυτοκινήτου και μάλιστα στην αιχμή της. Ο Βίνια εργάστηκε στην τεχνολογία οθόνης αφής για το iPhone 4 η οποία χρησιμοποιείται σήμερα στα smartphones και τα συστήματα πλοήγησης οχημάτων παγκοσμίως.

Μέχρι σήμερα, ήταν επικεφαλής του ομίλου αναλογικών αισθητήρων της STMicro. Ο Βίνια θα αντικαταστήσει τον Λούις Καμιλέρι τον Σεπτέμβριο. Στη Ferrari θα αναλάβει μια εταιρεία η οποία βρίσκεται αρκετά πίσω στην εφαρμογή αυτοκίνησης με μπαταρία, πολιτική η οποία επηρεάζεται από το αυστηρότερο πλαίσιο για τις εκπομπές ρύπων.

«O διορισμός αποτελεί έκπληξη και κατά την άποψή μας αντανακλά την ανάγκη για την επανεφεύρεση της Ferrari και τη δυσκολία στην εξεύρεση των καταλληλων υποψηφίων που θα αναλάβουν την αποστολή,» δήλωσε ο Φιλίπ Ουσουά της Jefferies.

H Ferrari έκανε το ντεμπούτο της με υβριδικό αυτοκίνητο το 2019, ενώ ο πρόεδρος Τζον Ελκάν μόλις πρόσφατα περιέγραψε το σχέδιο για ένα πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο αυτοκινήτου το 2025. Φαίνεται ότι στο Μαρανέλο, αποφάσισαν ότι ο δρόμος για το μέλλον περνά από την τεχνολογία γιαυτό και επέλεξαν για επικεφαλής άνθρωπο με εμπειρία στη βιομηχανία επεξεργαστών. Η κίνηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική σε μια εποχή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μαζί και άλλες βιομηχανίες, βιώνουν μια πολύ σοβαρή έλλειψη επεξεργαστών την ώρα που οι οικονομίες επανεκκινούν και η πανδημία εξασθενεί.

«Ο Βίνια, με την βαθιά κατανόηση των τεχνολογιών που οδηγούν τις αλλαγές στη βιομηχανία μας και την αποδεδειγμένη καινοτομία, μαζί με τις ηγετικές ικανότητές του θα ενισχύσουν τη Ferrari και την μοναδική ιστορία της για πάθος και απόδοση στην συναρπαστική εποχή μπροστά μας,» τόνισε ο Ελκάν σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive