Πολύ κοντά στην άρση του απαγορευτικού που έχει εκδώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη διανομή μερισμάτων από τις συστημικές τράπεζες της Ευρωζώνης βρίσκεται η Τράπεζα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του μέλους του συμβουλίου και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, Πάμπλο ντε Χερνάντεζ ντε Κος.

Σε δηλώσεις του, σε οικονομική εκδήλωση στην Ισπανία, ο κ. Ντε Κος ισχυρίστηκε πως, τώρα που οι μακροοικονομικές συνθήκες αλλάζουν, οι λόγοι που να αιτιολογούν την παράταση της απαγόρευσης σταδιακά χάνονται. Επομένους, «μέσα στους επόμενους μήνες, τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο, θα επικοινωνήσουμε τη νέα απόφαση μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως η ΕΚΤ στη σύσταση που είχε εκδώσει ήδη από την περασμένη άνοιξη και την οποία έκτοτε ανανέωσε, είχε ζητήσει από τις τράπεζες της Ευρωζώνης να μην προχωρούν στην καταβολή μερισμάτων, ούτε και σε επαναγορά μετοχών, με στόχο τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας σε ένα διάστημα που η πανδημία ενισχύει την αβεβαιότητα. Μάλιστα, μετά την τελευταία ανανέωση του, το απαγορευτικό έχει ισχύ μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή