Από αύριο οι Ισλανδοί δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκες ή να κρατάνε αποστάσεις από τους υπόλοιπους συμπολίτες τους, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας της χώρας, όπως αναφέρει το Reuters

Η Ισλανδία διαχειρίστηκε την πανδημία με ένα αυστηρό σύστημα τεστ και ιχνηλάτισης επαφών, ενώ προχώρησε και σε lockdown αρκετές φορές μέσα στη χρονιά για να κάμψει τις εξάρσεις των κρουσμάτων. Στη χώρα με πληθυσμό 360.000 κατοίκους η συχνότητα των κρουσμάτων είναι 1,6 ανά 100.000 κατοίκους, μέσος όρος 2 εβδομάδων. Οι θάνατοι είναι μόλις 30 σε 6,637 κρούσματα.

«Αποκαθιστούμε την κοινωνία, στην οποία έχουμε συνηθίσει να ζούμε και την οποία λαχταρούμε”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Svavarsdóttir .

Η Ισλανδία πιθανότατα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα άρει όλους τους περιορισμούς COVID-19, δήλωσε ο Svavarsdóttir, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Kjarninn.

Τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τώρα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις και τον κανόνα απόστασης μεταξύ δύο ατόμων.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι το 87% των Ισλανδών έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κοροναϊού, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής