«Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, εκφράζοντας ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα Καγκελάριος παρατήρησε ότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών από τη νέα αυτή παραλλαγή του νέου κορονοϊού, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στο Ισραήλ, όπου οι εμβολιασμοί είναι πιο μπροστά, σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ.
Εξάλλου, η Γερμανίδα Καγκελάριος χαρακτήρισε «success story», την εφαμοργή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid της ΕΕ. Τόνισε όμως ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν και για την ανάγκη συντονισμού έναντι των νέων παραλλαγών του ιού και για το «τί μέλλει γενέσθαι» με τα εμβόλια τα οποία δεν έχουν λάβει την έγκριση του ΕΜΑ. «Ζητήσαμε από την Επιτροπή να προχωρήσει με συντονισμένο τρόπο και να υποβάλει προτάσεις που να μπορούμε να τις εφαρμόσουμε στην ενιαία αγορά», πρόσθεσε.
Αναφορικά με την Τουρκία, είπε ότι η κατάσταση δεν είναι πια τόσο σοβαρή όσο πριν λίγο καιρό και πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί έτσι. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου και να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την τελωνειακή ένωση, αλλά και με την πρόταση της Επιτροπής για νέα χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες τόσο στην Τουρκία, όσο και στο Λίβανο και την Ιορδανία – μια πρόταση την οποία η Επιτροπή δεν έχει ακόμα υποβάλει με όλες της τις λεπτομέρειες.
Σύνοδο Κορυφής ΕΕ με Ρωσία
Τέλος, σχετικά με τη Ρωσία, η Άγγελα Μέρκελ είπε ότι έγινε μια «ειλικρινής συζήτηση». Η Γαλλία και η Γερμανία θέλησαν να πάνε πιο πέρα από τα συμπεράσματα που είχε ετοιμάσει το Συμβούλιο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία για μια Σύνοδο της ΕΕ με τον Ρώσο Πρόεδρο. «Αν κοιτάξουμε την πραγματικότητα θα δούμε ότι πρέπει να βρεθεί ένα πλαίσιο συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας», δήλωσε η Α. Μέρκελ, σημειώνοντας ότι αυτό δε σημαίνει επιβράβευση της Μόσχας. Πρόσθεσε ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, στην αρχή της θητείας του, συναντήθηκε με το Ρώσο Πρόεδρο και συμφώνησαν σε μία ατζέντα που αντιμετωπίζει τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. «Ακόμα και στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, υπήρχε πάντα διάλογος και ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και πιστεύω ότι είναι καλύτερο, όλα τα κράτη-μέλη, στο σύνολό τους, να κρατήσουν ανοιχτούς αυτούς τους δίαυλους επικοινωνίας με τη Ρωσία και όχι το καθένα ξεχωριστά», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Latest News
Συρία: Αυτό είναι το προσχέδιο της G7 για την επόμενη ημέρα – Ο ρόλος του Κατάρ
Την ίδια ώρα που οι G7 εξετάζουν αν θα έχουν σχέση με τη νέα κυβέρνηση στη Συρία, το Ισραήλ βομβαρδίζει σε συριακά εδάφη
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο Μιχάλης Αργυρού νέος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού
Ποιος είναι ο νέος προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου στη θέση του Αλέξη Πατέλη
Η Γαλλία αναζητά πρωθυπουργό - Οι ασκήσεις επί χάρτου του Μακρόν
Εκπνέει η προθεσμία για την κατάρτιση του νέο προϋπολογισμού στη Γαλλία - Μπαράζ συναντήσεων από τον Γάλλο πρόεδρο
Τζόρτζ Τσούνης: Φεύγω από την θέση, όχι όμως και από την Ελλάδα
Ο Τζορτζ Τσούνης δήλωσε ότι τα χρόνια της θητείας του ως πρέσβης στην Ελλάδα ήταν «τα καλύτερα τρία χρόνια στη ζωή μου»
Εξίσωση με πολλές μεταβλητές το μέλλον της Συρίας
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον της Συρίας που βρίσκεται όπως παραδέχονται διπλωμάτες αντιμέτωπη με το χάος
Τραμπ: «Πρέπει να φύγουν όλοι οι παράνομοι μετανάστες»
Θα υλοποιήσει πράγματι ο Ντόναλντ Τραμπ όλα όσα είχε διακηρύξει στον προεκλογικό αγώνα; Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Συρία: Σε θέση «πρωτοφανούς αδυναμίας» η Τεχεράνη
«Ο Άξονας της Αντίστασης, όπως τον ξέραμε, δεν υπάρχει πια»
Παραιτήθηκε από σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Αλέξης Πατέλης
Τι αναφέρει ο κ. Πατέλης στην ανάρτησή του - Πότε θα ανακοινωθεί ο νέος επικεφαλής
Η Ελλάδα ανταγωνίζεται ισάξια την Ισπανία στα τουριστικά έσοδα [γράφημα]
Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ στην Ελλάδα περίπου το 1/3 του εισερχόμενου τουρισμού για το 2019 και σχεδόν το 1/4 του 2022 και του 2023 είναι οδικές αφίξεις