Η Amazon εξαγόρασε την Wickr, μία πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων η οποία χρησιμοποιείται από κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Όπως αναφέρει το CNBC, η ανακοίνωση της Amazon Web Services έρχεται σε μία περίοδο που η εταιρεία επιδιώκει να διεισδύσει περισσότερο σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την αμερικανική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι η AWS έχει εμπλακεί σε μία παρατεταμένη νομική μάχη με τη Microsoft για τη συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του Πενταγώνου. Την ίδια στιγμή χιλιάδες άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τις cloud υπηρεσίες της Amazon.

Σε ανάρτησή του ο Στέφεν Σμιντ, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα ασφάλειας πληροφοριών της AWS, είπε ότι οι ανάγκες για ασφαλείς υπηρεσίες επικοινωνιών όπως αυτές που προσφέρει το Wickr έχουν επιταχυνθεί καθώς η πανδημία ώθησε πολλούς να υιοθετήσουν υβριδικά εργασιακά περιβάλλοντα.

«Οι λύσεις ασφαλούς επικοινωνίας του Wickr βοηθούν επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς να υιοθετήσουν αυτή την αλλαγή και είναι μία ευπρόσδεκτη προσθήκη στο αναπτυσσόμενο σετ υπηρεσιών συνεργασίας και παραγωγικότητας που η AWS προσφέρει σε πελάτες και συνεργάτες», είπε ο Σμιντ.

Ένα σημείωμα στην εταιρική ιστοσελίδα του Wickr επιβεβαίωσε την εξαγορά και από την άλλη πλευρά: «Από την ίδρυσή μας, πριν δέκα χρόνια, έχουμε αναπτυχθεί ώστε να εξυπηρετούμε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε κάθε είδους τομέα, σε όλο τον κόσμο. Μαζί με την AWS, επιθυμούμε να φέρουμε τις λύσεις μας στο επόμενο επίπεδο για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Το Wickr είναι μια εφαρμογή που προσφέρεται δωρεάν στο κοινό, μαζί με υπηρεσίες επί πληρωμή που προορίζονται για την υποστήριξη στρατιωτικών επικοινωνιών. Η start-up με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη πελάτη της το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ενώ τον Απρίλιο η αμερικανική υπηρεσία Προστασίας Συνόρων μαζί με τα Τελωνεία της χώρας απέκτησαν άδειες χρήσης της πλατφόρμας. Άλλωστε η Wickr εμφανίζει τον εαυτό της σαν «τη μόνη υπηρεσία που συνεργάζεται με πλήρη λειτουργικότητα για να καλύψει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας)».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups