Η United Airlines Holdings Inc. πρόκειται να αγοράσει περισσότερα από 200 αεροσκάφη Airbus και Boeing, μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην ιστορία της, καθώς ο αμερικανικός αερομεταφορέας ανανεώνει τον στόλο του με πιο αποδοτικά αεροσκάφη.

Ενώ οι όροι δεν είναι ακόμη οριστικοποιημένοι και το μέγεθος της παραγγελίας βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, η συνολική συμφωνία έχει αυξηθεί, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg.

H πηγή ανέφερε ότι η United αναμένεται να αγοράσει 150 αεροσκάφη Boeing 737 MAX και πάνω από 50 Airbus A321Neos. Η συμφωνία θα παρουσιαστεί από τον αερομεταφορέα που έχει την έδρα του στο Σικάγο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για επενδυτές και μέσα ενημέρωσης την ερχόμενη Τρίτη.

Η παραγγελία υπογραμμίζει την ορμή με την οποία η ζήτηση για νέα αεροσκάφη επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά από μια ιστορική πτώση των αεροπορικών ταξιδιών πέρυσι, καθώς η πανδημία κορωνοϊού έπληξε τη βιομηχανία.

Η United παρήγγειλε 50 από τα μοντέλα A321XLR μεγάλων αποστάσεων της Airbus το 2019 και έχει επισπεύσει τις παραδόσεις από προηγούμενες παραγγελίες Max για να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση των Αμερικανών για ταξίδια αναψυχής.

Η στρατηγική του αμερικανικού αερομεταφορέα προάγει επίσης τον στόχο του CEO Σκοτ Κίρμπι για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ώστε η βιομηχανία των αερομεταφορών να καταστεί πολέμιος της κλιματικής αλλαγής.

Σε… καλή τιμή

Η αεροπορική εταιρεία προσδοκά να επωφεληθεί από την «καλή τιμολόγηση» ανανεώνοντας τον στόλο της σε μια εποχή που υπάρχει «σχετικά περιορισμένος ανταγωνισμός για νέους χρόνους παράδοσης» μετά την πανδημία, δήλωσε ο Ρομπ Μόρις, επικεφαλής συμβουλευτικών υπηρεσιών αεροπορίας στο Cerium.

Ο Μόρις είπε ότι η συμφωνία με την Boeing θα επεκταθεί σε μια παραγγελία για 25 αεροσκάφη MAX, τα οποία ανακοίνωσε η United τον Μάρτιο, και πιθανότατα θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό MAX 8 και 9 για να αντικατασταθούν τα παλαιότερα 737-800 και -900.

Η United έχει 71 αεροσκάφη, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, συμπεριλαμβανομένων των 21 757-300, μιας ελαφρώς μεγαλύτερης έκδοσης που απέκτησε η Continental Airlines πριν από τη συγχώνευσή της με την United. Η United έχει 32 757s , κυρίως την έκδοση 757-200.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή