Με κέρδη και αυξημένο κύκλο εργασιών «έκλεισε» την περσινή χρονιά η δανέζικη αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού JYSK στην Ελλάδα, ενώ η διοίκηση εκτιμά ότι ο τζίρος της εφέτος θα αυξηθεί κατά 40%.

Αναλυτικά, για την οικονομική χρήση 2019/2020 που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου 2020 η JYSK Α.Ε. εμφάνισε αύξηση τζίρου 21,75% στα 39,08 εκατ. ευρώ από 32,1 εκατ. ευρώ τη περίοδο 2018/2019, ενώ τα αποτέλεσμα προ φόρων ανήλθαν 21,4 χιλ. ευρώ από ζημία 1,24 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η εταιρεία διέθετε στο τέλος της προηγούμενης χρήσης επαρκή κεφαλαιακή επάρκεια 14,7 εκατ. ευρώ (ή 56,22% επί του συνόλου του Παθητικού της) και θετικό κεφάλαιο κίνησης 3,77 εκατ. ευρώ.

Νέα καταστήματα

Η θετική μεταβολή οφείλεται κατά βάση στην ενδυνάμωση του δικτύου των καταστημάτων της, καθώς το παρατεταμένο lockdown επηρέασε τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην οικονομική έκθεση της αλυσίδας, για εφέτος οι στόχοι εκτός από την αύξηση του τζίρου περιλαμβάνουν την αύξηση των καταστημάτων κατά 11 σε όλη την επικράτεια και τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ήδη εφέτος έχουν ανοίξει πέντε νέα καταστήματα σε: Κηφισό, Μεταμόρφωση, Άργος, Ελευσίνα και Πικέρμι, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξει το 45ο κατάστημα εντός του ανανεωμένου River West.

H JYSK, με περισσότερα από 3.000 καταστήματα σε 51 χώρες, στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2015 και πλέον διαθέτει 44 φυσικά καταστήματα.

Στις 31/8/2020 ο αριθμός εργαζομένων της δανέζικης αλυσίδας στην Ελλάδα έφθασε τα 222 άτομα από 205 άτομα στις 31/8/2019.

Αντοχή στην πανδημία

Σε ότι αφορά στις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση, η JYSK επισημαίνει στην οικονομική της έκθεση πως η επίδοση της ίδιας είναι πολύ καλύτερη από τον μέσο της αγοράς.

Όπως σημειώνεται, ο κύκλος εργασιών από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Μαρτίου 2021 εμφάνισε αύξηση 1,1% σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης