Η ταχύτατη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και το ράλι που έχει πυροδοτήσει στην Wall Street, ωθεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να αναζητήσουν χρηματοδότηση στην «καυτή» αγορά…

Και από ό,τι όλα δείχνουν, οι traders προετοιμάζονται για ένα δύσκολο καλοκαίρι προσπαθώντας να συνδυάσουν διακοπές με διαπραγματεύσεις.

Η εικόνα που παρουσιάζει η αμερικανική κεφαλαιαγορά τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους, αναφορικά με τις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) είναι εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με την Renaissance Capital, μόνο την περίοδο Απριλίου έως Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν 113 IPOs που συγκέντρωσαν σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για το πιο υψηλό ποσοστό από το 2000.

«Ήταν το πιο δραστήριο τρίμηνο για τις IPO σε περισσότερες από δύο δεκαετίες» αναφέρει η σχετική έκθεση, προσθέτοντας ότι τα χρήμαρα που συγκεντρώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο αποτελούν ιστορικό ρεκόρ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δημόσιες εγγραφές έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 312 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες , με 1.314 εταιρείες να μπαίνουν στις αγορές, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic, που δημοσιεύει το CNN Business.

Και όπως φαίνεται, η τάση αυτή θα έχει και συνέχεια.

Ο κινεζικός κολοσσός Didi, ετοιμάζεται να εισαγάγει 288 εκατομμύρια μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, συγκεντρώνοντας περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εφαρμογή Robinhood έχει επίσης υποβάλει αίτηση για IPO.

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές αυξάνονται επίσης, καθώς οι εταιρείες προετοιμάζονται για την περίοδο μετά την πανδημία. Μέχρι τώρα το 2021, υπήρξαν περισσότερα από 15.500 deals αξίας 2,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

«Καθώς οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να ανακάμπτουν χάρη στην επιτυχημένη ανάπτυξη πολλαπλών εμβολίων Covid-19, οι εταιρείες έχουν στραφεί όλο και περισσότερο σε M&A για να προετοιμαστούν για έναν κόσμο μετά τον Covid», δήλωσε η JPMorgan στην πιο πρόσφατη ενημέρωσή της για τους πελάτες.

Η τράπεζα επεσήμανε ότι το 2021 έχει δει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό συμφωνιών αξίας τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας συγχώνευσης της Discovery με τη μητρική εταιρεία CNN WarnerMedia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως