Ονομάζεται Somnio, θα ολοκληρωθεί το 2024 και θα είναι το μεγαλύτερο superyacht στον κόσμο, με μήκος 220 μέτρων.

Το πολυτελές σκάφος λανσάρει άλλη μία καινοτομία: προσφέρει προς πώληση 39 υπερ-λουξ καμπίνες (ολόκληρα διαμερίσματα) με τιμή που ξεκινά από 9,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, ποντάρει στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει αποκλειστικά πολυτελή ταξίδια και προσφέρει στους αγοραστές «την οικειότητα ενός ιδιωτικού σκάφους και την ευκαιρία να δημιουργήσουν διασυνδέσεις σε μια ζωντανή κοινότητα ιδιοκτητών, ανάλογου βεληνεκούς».

Όπως γράφουν οι Financial Times, το Somnio θα έχει μήκος μεγαλύτερο κατά 40 μέτρα από το Azzam, της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι, που κατέχει μέχρι στιγμής τον τίτλο του μεγαλύτερου superyacht.

Του έργου ηγείται ο Αμερικανός εκατομμυριούχος Carl Le Souef, ο οποίος ίδρυσε την Private Formula International, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες περιποίησης δέρματος της Αυστραλίας, και τώρα διευθύνει τη Somnio Global, μια ομάδα βιώσιμης τεχνολογίας.

Η κατασκευή του Somnio έχει ήδη ξεκινήσει και τα έσοδα από την πώληση των καμπινών βοηθούν στη χρηματοδότηση του υπόλοιπου έργου.

Τα διαμερίσματα στο πλοίο Somnio θα κοστίσουν περισσότερα από 9,5 εκατομμύρια ευρώ και οι ιδιοκτήτες θα καθορίζουν από κοινού το ετήσιο δρομολόγιο. Το σκάφος θα έχει κάβα με χωρητικότητα 10.000 μπουκάλια και beach club. Θα φιλοξενήσει επίσης διαλέξεις για τη χρήση εξοπλισμού επί του σκάφους από επιστήμονες για τη μελέτη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός