
Ονομάζεται Somnio, θα ολοκληρωθεί το 2024 και θα είναι το μεγαλύτερο superyacht στον κόσμο, με μήκος 220 μέτρων.
Το πολυτελές σκάφος λανσάρει άλλη μία καινοτομία: προσφέρει προς πώληση 39 υπερ-λουξ καμπίνες (ολόκληρα διαμερίσματα) με τιμή που ξεκινά από 9,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, ποντάρει στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει αποκλειστικά πολυτελή ταξίδια και προσφέρει στους αγοραστές «την οικειότητα ενός ιδιωτικού σκάφους και την ευκαιρία να δημιουργήσουν διασυνδέσεις σε μια ζωντανή κοινότητα ιδιοκτητών, ανάλογου βεληνεκούς».
Όπως γράφουν οι Financial Times, το Somnio θα έχει μήκος μεγαλύτερο κατά 40 μέτρα από το Azzam, της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι, που κατέχει μέχρι στιγμής τον τίτλο του μεγαλύτερου superyacht.
Του έργου ηγείται ο Αμερικανός εκατομμυριούχος Carl Le Souef, ο οποίος ίδρυσε την Private Formula International, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες περιποίησης δέρματος της Αυστραλίας, και τώρα διευθύνει τη Somnio Global, μια ομάδα βιώσιμης τεχνολογίας.
Η κατασκευή του Somnio έχει ήδη ξεκινήσει και τα έσοδα από την πώληση των καμπινών βοηθούν στη χρηματοδότηση του υπόλοιπου έργου.
Τα διαμερίσματα στο πλοίο Somnio θα κοστίσουν περισσότερα από 9,5 εκατομμύρια ευρώ και οι ιδιοκτήτες θα καθορίζουν από κοινού το ετήσιο δρομολόγιο. Το σκάφος θα έχει κάβα με χωρητικότητα 10.000 μπουκάλια και beach club. Θα φιλοξενήσει επίσης διαλέξεις για τη χρήση εξοπλισμού επί του σκάφους από επιστήμονες για τη μελέτη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.


Latest News

Σχέδιο για την ανάπτυξη του ειδικού τουρισμού στα Χανιά
O δήμος επιδιώκει να αυξήσει την δυναμική του τουριστικού προϊόντος και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη

Ξενοδοχεία: Πώς κινήθηκε η πληρότητα σε Αθήνα-Αττική - Η σύγκριση με το 2019
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Ξ.Α.Α.Α.

Το success story του ελληνικού τουρισμού - «Σημαδεύει» τα 20 δισ. ευρώ έσοδα
Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι το 2023 θα πάμε ακόμη καλύτερα από το ότι το 2022, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο

Η ιστορία του θρυλικού Hìlton: Τα εγκαίνια, οι πρίγκιπες, ο Μάρλον Μπράντο και η μεγάλη επιστροφή
Το «νέο Hilton» είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία της ΤΕΜΕΣ στον αστικό ιστό

Κληρώθηκαν 125.000 νέοι δικαιούχοι για το «Τουρισμός για Όλους»
Οι κάρτες του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου

Η κρουαζιέρα πολυτελείας γεννά προσδοκίες - Μεγάλες εταιρείες στο Posidonia Sea Tourism Forum
Οι «κρυφοί» και αναδυόμενοι προορισμοί σε Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο

Παράταση της Notam για τους ταξιδιώτες από την Κίνα
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προέβη σε παράταση της Notam που αφορά τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Οι προτάσεις του ΕΒΕΠ για τη βελτίωση του θαλάσσιου τουρισμού
Η ακτοπλοΐα, τα υδατοδρόμια και το yachting

Θα «βουλιάξουν» από κόσμο τα λιμάνια - Αναμένονται 1 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας
Οι πληρότητες τη φετινή χρονιά είναι πολύ καλύτερες από ό,τι πέρυσι

Πότε θα ανοίξει ξανά το Hilton στην Αθήνα
Tο νέο τουριστικό συγκρότημα στη θέση του πρώην Hilton Athens φιλοδοξεί να φέρει και πάλι τους έλληνες στο κέντρο της πόλης