Μετά από 15 μήνες παύσης λόγω πανδημίας, η κρουαζιέρα επέστρεψε στην Αμερική.

Το Celebrity Edge της Royal Caribbean σε λιγότερο από 24 ώρες ξεκινά το πρώτο του ταξίδι του στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα, μετά από πολύμηνη διακοπή της κρουαζιέρας στη χώρα λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη κρουαζιέρα με επιβάτες από λιμάνι των ΗΠΑ από τότε που η πανδημία Covid έκλεισε τις δραστηριότητες της κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο πέρυσι.

«Περιμέναμε τόσο πολύ για αυτή τη στιγμή, και είναι εδώ, και είναι υπέροχο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Ρίτσαρντ Φέιν σε συνέντευξή του στο CNBC.

36% χωρητικότητα

Το Celebrity Edge λειτουργεί με 36% χωρητικότητα ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ωστόσο, περίπου 1.100 επιβάτες θα ταξιδέψουν το Σάββατο από το Port Everglades της Φλόριντα.

Όλο το πλήρωμα (100%) είναι πλήρως εμβολιασμένο, όπως και σχεδόν όλοι οι επιβάτες, με εξαίρεση δύο ενήλικες και 24 παιδιά κάτω των 16 ετών, ανέφερε η εταιρεία. Επιπλέον το πλοίο είναι εξοπλισμένο με μια μεγαλύτερη ιατρική μονάδα που διαθέτει δύο γιατρούς και τρεις νοσοκόμες, καθώς και επιπλέον μονάδες εντατικής θεραπείας και αναπνευστήρες.

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε αργά, ξέρετε, δεν λειτουργούμε εδώ και 15 μήνες», δήλωσε ο Φέιν. «Όπως οτιδήποτε άλλο θέλουμε να ξεκινήσουμε αργά και να “χτισουμε”, να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να εξασκηθούν, να δώσουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να επιστρέψουν στην εμπειρία».

Το Celebrity Edge δεν απαιτεί πλέον τον εμβολιασμό των επιβατών αφού ένα δικαστήριο της Φλόριντα μπλόκαρε προσωρινά την οδηγία του CDC για απαγόρευση των κρουαζιέρων από τα λιμάνια των ΗΠΑ Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα υπόκεινται σε πρόσθετους περιορισμούς και θα αναλαμβάνουν με δικά τους έξοδα το κόστος των τεστ Covid, δήλωσε ο Φειν. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε πάντως ότι θα μπορούσαν να δοθούνν στους ανθρώπους ένα κίνητρο να εμβολιαστούν πριν κάνουν μια κρουαζιέρα.

Χρέη δισεκατομμυρίων

Η βιομηχανία κρουαζιέρας στις ΗΠΑ αγωνίζεται να επιβιώσει για περισσότερο από ένα χρόνο αφότου οι ΗΠΑ και άλλα κράτη ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο των προσπαθειών για περιορισμό της Covid που εξαπλώθηκε και στα πλοία. Σε πολλές περιπτώσεις εταιρείες κρουαζιέρας έχουν πλέον δισεκατομμύρια δολάρια χρέος και έχουν εκδώσει μετοχές για να παραμείνουν ζωντανές.

Ωστόσο η βιομηχανία  ελπίζει να επιστρέψει στον όγκο ναυσιπλοΐας που είχε πριν από την πανδημία καθώς τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων χαλαρώνουν τους περιορισμούς τους.

Ωστόσο, η Covid εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο. Την Πέμπτη, η Royal Caribbean αποκάλυψε ότι δύο παιδιά ήταν θετικά στο Adventure of the Seas.

Ο Φέιν εκτίμησε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι τα πλοία θα ταξιδεύουν 100% χωρίς Covid.

«Θα υπάρξουν κρούσματα σε κρουαζιερόπλοια», είπε, προσθέτοντας, πως «το σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι θα είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και ότι δεν θα έχουμε να κάνουμε με ξέσπασμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή