Με ένα ακόμη ρεκόρ από τον S&P 500 και τον τεχνολογικό Nasdaq ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow, ωστόσο, να μην ακολουθεί στον ίδιο τόνο… καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα μάκρο της εβδομάδας για να πάρουν καλύτερη… κατεύθυνση.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 155 μονάδες ή 0,45% στις 34.277 μονάδες, σε αντίθεση με τον τεχνολογικό Nasdaq που έφτασε σε νέα υψηλά και αυτή την ώρα καταγράφει άνοδο κατά 100 μονάδες ή 0,7% στις 14.458. Ο S&P 500 ξεκίνησε καλά διευρύνοντας τα κέρδη της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να καταγράψει το τρίτο του ρεκόρ σε τρεις συνεδριάσεις. Αυτή την ώρα ανεβαίνει κατά 0,03% στις 4.282 μονάδες.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα, ο Dow έκλεισε με συνολικά εβδομαδιαία κέρδη 3,4%, που ήταν η καλύτερη επίδοση του από τα μέσα Μαρτίου. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε 2,7% σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 2,4% που αποτελεί την καλύτερη επίδοση του από τον Απρίλιο.

Οι επενδυτές αναμένουν τα μακροοικονομικά στοιχεία των επόμενων ημερών για να αντιδράσουν ανάλογα, με κυριότερη την έκθεση για την απασχόληση τον Ιούνιο, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή. Οι αναλυτές ελπίζουν σε αύξηση των προσλήψεων κατά 700.000 μέσα στο μήνα, με αποτέλεσμα την μικρή υποχώρηση της ανεργίας στο 5,7% από 5,8% το Μάιο.

Επίσης, η αγορά αγωνιά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επικύρωση του πακέτου επενδύσεων για αναπτυξιακά έργα υποδομής. Ο συμβιβασμός του Λευκού Οίκου με διακομματική ομάδα Γερουσιαστών ήταν μια θετική είδηση που ικανοποίησε την αγορά δεδομένου πως άνοιξε το δρόμο για την επικύρωση του πακέτου, όμως υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις από το εσωτερικό των κομμάτων.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,48%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται στο 1,19. Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,4% στα 72,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.781 δολάρια ανά ουγκιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]