Στην απαγόρευση της εισόδου όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στις χώρες-μέλη της ΕΕ ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι, εξαιτίας της μεγάλης εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού προσανατολίζεται η Γερμανία.

Αυτό αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής The Times, σύμφωνα με το οποίο η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα επιδιώξει να συζητηθεί η πρόταση από ανώτερους Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας και να χαρακτηριστεί η Βρετανία «χώρα ανησυχίας».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας.

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του να επιτρέψει στους Βρετανούς έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.

Πηγή προερχόμενη από τη βρετανική κυβέρνηση την οποία επικαλείται η εφημερίδα δήλωνε ότι η Μέρκελ «φαίνεται να απομονώνεται όλο και περισσότερο», προσθέτοντας πως «πολλές χώρες θα πάρουν μεμονωμένα αποφάσεις και δεν θα συρθούν πίσω από αυτό που θα αποφασίσει το Βερολίνο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως