Σκυλακάκης: Απέκλεισε συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων με Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Σχετικά με την πληρωμή των ενοικίων του Μαΐου, ο Θ. Σκυλακάκης απάντησε πως «οσονούπω πληρώνει η ΑΑΔΕ» και σημείωσε πως «δεν υπάρχει πρόθεση παράταση του μέτρου τον Ιούλιο»

Σκυλακάκης: Απέκλεισε συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων με Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Ταμείο Ανάκαμψης και την freedom pass του εμβολιασμού μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης ο διπλασιασμός των δικών μας πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί στοίχημα, ενώ έκανε λόγο για «μεγάλες επενδύσεις που αφορούν τους πάντες: εξοπλισμούς στα νοσοκομεία, ψηφιακές τάσεις στα σχολεία. Κατάρτιση 500.000 – 600.000 ανθρώπων, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες».

Σχετικά με την πληρωμή των ενοικίων του Μαΐου, απάντησε πως «οσονούπω πληρώνει η ΑΑΔΕ» και σημείωσε πως «δεν υπάρχει πρόθεση παράταση του μέτρου τον Ιούλιο». Στο ερώτημα αν θα υπάρξει παράταση στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, σημείωσε πως «το 4ο κύμα πρέπει να το αποφύγουμε μέσω των εμβολιασμών», εξηγώντας πως «οι δυνατότητες αφού έχουμε δώσει 41 δισ. ευρώ είναι περιορισμένες, θα είναι μεγάλη περιπέτεια να κλείσουμε πάλι».

Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει συμψηφισμός των φορολογικών υποχρεώσεων με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το απέκλεισε, υπενθυμίζοντας πως τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολύ μικρότερη η προκαταβολή φόρου. «Οι πρώτες φορολογικές δηλώσεις προχωρούν κανονικά και φέτος θα είναι μία χρονιά που ‘θα σας πάρουμε λιγότερα’», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δέσμευση Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αν εκλεγεί και πάλι, ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε πως «θα έχουμε στην πορεία αυξημένη ζήτηση εργασίας. Τότε θα πρέπει να προσαρμόσουμε και τον κατώτατο μισθό».

«Περιμένουμε σε πολλούς τομείς χιλιάδες θέσεις επιχειρήσεις και υπάρχει ήδη έλλειψη προσωπικού, θα χρειαστεί να επιστρέψουν Έλληνες απ’εξω, για αυτό κάναμε και τα 7 χρόνια με χαμηλή φορολογία, θα πρέπει να καταρτιστούν αυτοί που θα γυρίσουν».

Τέλος, αναφερόμενος στη “Freedom Pass”, είπε πως «ο λόγος που έγινε είναι για βοήθεια στους νέους και δύο τομείς που έχουν πληγεί πολύ: τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Οι νέοι έχουν πολύ μικρότερο κίνητρο να εμβολιαστούν. Οι νέοι έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία», κατέληξε.

OT Originals

Περισσότερα από Οικονομία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο