
Έκκληση προς τη βρετανική κυβέρνηση και την UEFA προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα κατά την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, κάνοντας λόγο για “ανεύθυνη” συμπεριφορά.
“Το θεωρώ ανεύθυνο χώρες οι οποίες θεωρούνται περιοχές με έξαρση των κρουσμάτων της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής “Δέλτα” να συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμο σε περιορισμένο χώρο”, δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ στην εφημερίδα “Augsburger Allgemeine”. Τόνισε μάλιστα ότι της ίδιας άποψης είναι και η Καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ.
Στο ίδιο πνεύμα όμως τοποθετούνται και οι Πράσινοι, με τον εκπρόσωπό τους για θέματα Υγείας Γιάνος Ντάμεν να ζητά “μεγαλύτερη προσοχή” στα θέματα κορωνοϊού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. “Με ανησυχεί ως γιατρό και ως αρμόδιο για θέματα Υγείας, όταν, παρά την ραγδαία αύξηση της επικίνδυνης παραλλαγής “Δέλτα”, οι άνθρωποι βρίσκονται σε ασφυκτικά γεμάτα στάδια, συχνά μάλιστα χωρίς καν επαρκείς αποστάσεις και μάσκες”, δήλωσε ο κ. Ντάμεν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Στη φάση των 16, η βρετανική κυβέρνηση επιτρέπει έως και 45.000 θεατές στο Στάδιο Γουέμπλεϊ για τον αποψινό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Αγγλίας και της Γερμανίας. Μόνο λίγοι Γερμανοί ωστόσο αναμένεται να βρίσκονται στο στάδιο, καθώς, λόγω των περιορισμών που ισχύουν και στις δύο χώρες και των υποχρεώσεων καραντίνας, η μετακίνηση των φιλάθλων δεν είναι εφικτή.
“Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποτελεί πρότυπο και όχι οδηγό της πανδημίας, με παραπλανητική επιπολαιότητα”, πρόσθεσε ο κ. Ντάμεν, επισημαίνοντας ότι ακόμη και ποδοσφαιριστές πολλών εθνικών ομάδων έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό. “Καταστρέφουμε όλα όσα έχουμε δημιουργήσει”, προειδοποίησε χαρακτηριστικά και ζήτησε αυστηρότερους κανονισμούς για όσους επιστρέφουν από “περιοχές παραλλαγών”, με υποχρεωτικά τεστ και συνεπή επιβολή της καραντίνας. “Διαφορετικά, στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι τα παιδιά και οι οικογένειές τους που θα υποφέρουν από την απροσεξία και την απερισκεψία”, τόνισε.
“Προσοχή” ζήτησε και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος μάλιστα είχε προτείνει οι αγώνες του Γουέμπλεϊ να πραγματοποιηθούν στο Μόναχο. Αναφερόμενος στον αγώνα που διεξήχθη στη Βουδαπέστη με 55.000 θεατές, μίλησε για “λάθος” και συμπλήρωσε ότι “δεν αξίζει στο ποδόσφαιρο να εξελίσσεται σε γεγονός υπερμετάδοσης” κορωνοϊού. “Απολαύστε, ναι, αλλά απολαύστε με προσοχή”, ζήτησε ο βαυαρός πολιτικός.
Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, περίπου 300 άτομα που είχαν παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ των ομάδων του Βελγίου και της Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης στα σύνορα για την επιστροφή στη Φινλανδία, περίπου 800 άτομα πέρασαν χωρίς να ελεγχθούν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Το mega deal της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Formula 1
Η τολμηρή κίνηση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και η πιθανή πρόσληψη του μηχανικού της Mercedes F1, Μίκαελ Σανσόνι

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Μούσα και ένα «χρυσό» deal: «Υπογράφει συμβόλαιο για τρία χρόνια με 10.000.000»
Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει λόγο για αποχώρηση του Μούσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπογραφή πλουσιοπάροχου συμβολαίου με τη Dubai BC

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ