Ένας στους δύο (49%) ελεύθερους επαγγελματίες κερδίζει σήμερα λιγότερα από ό,τι πριν από την πανδημία, αποκαλύπτει έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρίας Ergo.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 61% των ελεύθερων επαγγελματιών στη Γερμανία δηλώνει ότι έχει πληγεί σε κάποιο βαθμό από τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ενώ το 20% αναφέρει ότι απειλείται με χρεοκοπία. Ένα ποσοστό 3% δηλώνει ότι εξαιτίας της πανδημίας έχασε το σύνολο του εισοδήματός του.

Η εξέλιξη αυτή, επισημαίνει η Ergo, επηρεάζει άμεσα και την αποταμίευση των απασχολούμενων για τη σύνταξή τους, με το 46% να δηλώνει ότι την τελευταία χρονιά δεν κατάφερε να αποταμιεύσει καθόλου χρήματα γι’ αυτόν τον σκοπό και το 9% να σημειώνει ότι αναγκάζεται ήδη να καταναλώσει από χρήματα που προορίζονταν για την περίοδο της συνταξιοδότησης.

Συνεπεία της κατάστασης, αυξάνεται εύλογα και η ανασφάλεια των αυτοαπασχολούμενων. Ένας στους δύο δηλώνει ότι φοβάται πως τα χρήματά του δεν αρκούν για να του εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση, όταν πλέον δεν θα εργάζεται. Το 46% τάσσεται μάλιστα υπέρ της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση εισαγωγή υποχρεωτικού χαρακτήρα της συνταξιοδοτικής ασφάλισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή