Τις πρώτες κατηγορίες, για φορολογικά εγκλήματα, σε βάρος της εταιρείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να απαγγείλει ο εισαγγελέας του Μανχάταν, μετά από έρευνα τριών ετών.

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να απαγγείλουν κατηγορίες κατά του «Οργανισμού Τραμπ» και του οικονομικού υπευθύνου,  για φορολογικά εγκλήματα την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal. Θα πρόκειται για τις πρώτες ποινικές κατηγορίες εναντίον της εταιρείας του πρώην προέδρου από τότε που οι εισαγγελείς άρχισαν τις έρευνές τους.

Οι κατηγορίες εναντίον του «Οργανισμού Τραμπ» και του Άλεν Βέιζελμπεργκ, του επί χρόνια οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, είναι ένα πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αποτρέψει πολλές ποινικές και αστικές έρευνες κατά τη διάρκεια της θητείας αλλά και μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος ο Τραμπ δεν αναμένεται να κατηγορηθεί, είπε ο δικηγόρος του. Ο κ. Βέιζελμπεργκ απέρριψε τις προσπάθειες των εισαγγελέων για «συνεργασία», σύμφωνα την WSJ.

Ο “Οργανισμός Τραμπ” και ο οικονομικός διευθυντής του αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες που σχετίζονται με φοροδιαφυγή. Επί μήνες, η εισαγγελία του Μανχάταν και ο γενικός εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ερευνούν εάν ο κ. Βέιζελμπεργκ και άλλοι υπάλληλοι απέφυγαν παράνομα να πληρώσουν φόρους για διάφορες παροχές – όπως αυτοκίνητα, διαμερίσματα και δίδακτρα ιδιωτικού σχολείου – που έλαβαν από τον Οργανισμό Τραμπ .

Εάν οι εισαγγελείς μπορούσαν να αποδείξουν ότι ο Οργανισμός Τραμπ και τα στελέχη του απέφυγαν συστηματικά να πληρώνουν φόρους, θα μπορούσαν να υποβάλουν πιο σοβαρές κατηγορίες, ανέφεραν δικηγόροι.

Ο κ. Βέιζελμπεργκ και οι δικηγόροι του δεν έχουν σχολιάσει την έρευνα ή τις επικείμενες κατηγορίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την απαγόρευσή του – Η νομική αμφισβήτηση
Διεθνή |

Η απαγόρευση του TikTok και η μεγάλη εικόνα - Το πρόβλημα των ΗΠΑ και η αντίδραση της Κίνας

Οι πηγές πληροφόρησης των Αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί ποιοτικά - Tο πρόβλημα αναδείχθηκε ξανά με το TikTok, ωστόσο είναι κάτι που ξεπερνά κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης