Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση παρουσίασαν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο, καθώς οι επιχειρήσεις συνέχισαν να αναζητούν περισσότερο προσωπικό καθώς η κανονικότητα μετά την πανδημία επιστρέφει.

Συγκεκριμένα η έκθεση του ADP, έδειξε πως οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα, με την αύξηση να διαμορφώνεται στις 692.000, ήτοι αρκετά ψηλότερα από τις 600.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον περασμένο μήνα ο δείκτης είχε αυξηθεί κατά 886.000 θέσεις εργασίας.

Τη μεγαλύτερη βελτίωση συνέχισε να καταγράφει ο κλάδος των υπηρεσιών, μειώνοντας το έλλειμμα που είχε καταγράψει πέρυσι, λόγω της πανδημίας. Μάλιστα μεγαλύτερος κερδισμένος ήταν και πάλι ο κλάδος της ψυχαγωγίας και φιλοξενίας που πρόσθεσε 332.000 προσλήψεις, στις 414.000 που είχε μετρήσει τον περασμένο μήνα. Δεύτερος κερδισμένος ο κλάδος της παιδείας και των υγειονομικών υπηρεσιών που κατέγραψε 123.000 προσλήψεις, που ήρθαν να προστεθούν στις 130.000 του Μαΐου.

Πάντως, οι αναλυτές επισημαίνουν πως, αν και το σύνολο των στοιχείων, συνεχίζουν να παραπέμπουν σε σταθερή ανάρρωση της αγοράς εργασίας από την περσινή κρίση, ο ρυθμός ανάκαμψης της έχει υποχωρήσει ελαφρά. Αν και παραπάνω στοιχεία θα προκύψουν από την αυριανή ανακοίνωση των αιτήσεων για τα νέα επιδόματα ανεργίας και την έκθεση για την απασχόληση τον Ιούνιο, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή