Παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη στις αρχές ο επί χρόνια οικονομικός διευθυντής επικεφαλής του «Οργανισμού Τραμπ» που ανήκει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και το «δεξί του χέρι» στην οικονομική διαχείριση του «οργανισμού» του,  Άλεν Βέιζελμπεργκ, πρόκειται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για φορολογικά εγκλήματα.

Όπως έγραψε το Reuters πριν από λίγο, ο  Άλεν Βέιζελμπεργκ, προσήλθε στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν, ενώ αργότερα αναμένεται να εμφανιστεί και ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού Τραμπ.

Οι κατηγορίες θα είναι οι πρώτες που θα προκύψουν από μια συνεχιζόμενη έρευνα για την αυτοκρατορία του Τραμπ, η οποία αιωρείται πάνω από τον πρώην πρόεδρο από την αποχώρησή του τον Ιανουάριο και ενώ έχει καταφέρει να αποφύγει  πολλές ποινικές και αστικές έρευνες κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πλανητάρχη. Ο ίδιος, βέβαια, αρνείται την παράνομη συμπεριφορά και χαρακτηρίζει τις έρευνες ως «κυνήγι μαγισσών» από εισαγγελείς που διακατέχονται από πολιτικά κίνητρα.

Στον ίδιο τον Τραμπ δεν αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες αυτή την εβδομάδα, με τους εισαγγελείς να δηλώνουν ότι η έρευνά τους για τον Οργανισμό Τραμπ συνεχίζεται, δήλωσε ο δικηγόρος του, Ρόναλντ Φισκέτι.

Οι κατηγορίες αναμένεται να επικεντρωθούν στο κατά πόσον ο Άλεν Βέιζελμπεργκ και άλλα στελέχη έλαβαν προνόμια και παροχές, όπως ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και μισθωμένα αυτοκίνητα, χωρίς να τα αναφέρουν ως όφειλαν στις φορολογικές δηλώσεις τους, ανέφεραν πηγές τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ανώνυμη πηγή ανέφερε ότι σήμερα πρόκειται να ασκηθούν διώξεις στον Βέιζελμπεργκ και στην εταιρεία.

Ο δικηγόρος του Τραμπ είχε δηλώσει την προηγούμενη Δευτέρα ότι οι κατηγορίες από την εισαγγελία θα σχετίζονται με φόρους και περιθώρια κέρδους.

«Αυτό θα είναι το πρώτο τους χτύπημα, είπε ο Φισκέτι, ενώ μία από τους δικηγόρους του Βέιζελμπεργκ που ρωτήθηκε σχετικά αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες.

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο Τραμπ χαρακτήρισε τους εισαγγελείς μεροληπτικούς και είπε ότι οι ενέργειες της εταιρείας του «δεν συνιστούν με κανέναν τρόπο έγκλημα».

Ο Οργανισμός Τραμπ σε μια ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση θα αντιμετωπίσει πρόστιμα και άλλες ποινές που, προφανώς, καθόλου ανέφελη δεν θα αφήσουν την μελλοντική πολιτική του καριέρα, στον βαθμό που ο ίδιος έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία το 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή