Σύσταση «αγοράς» για τις μετοχές των τραπεζών Alpha Bank (από «ουδέτερη θέση»), Eurobank, και Εθνικής , αυξάνοντας τις τιμές στόχους στα 1,45 ευρώ (από 0,90 ευρώ), στα 1,15 ευρώ ( από 1 ευρώ) και στα 3,30 ευρώ (από 2,50 ευρώ) αντίστοιχα, εξέδωσε η Bank of America, ενώ για την Πειραιώς διατηρεί την σύσταση «υποαπόδοσης» με τιμή στόχο τα 1,40 ευρω.

Η αμερικανική τράπεζα εμφανίζεται θετική για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο οποίος ολοκληρώνει ένα τεράστιο πρόγραμμα πωλήσεων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), που βελτιώνει το προφίλ κινδύνου του κλάδου.

Να σημειωθεί πως η Bank of America προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ελληνική οικονομία αναμένοντας ανάπτυξη 5,1% (έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 3,4%) για το 2021, καθώς το ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο εξέπληξε θετικά, χάρη στην καλύτερη του αναμενομένου αύξηση των επενδύσεων και τη θετική συμβολή των αποθεμάτων, ενώ η πρόοδος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στήριξε την επαναλειτουργία της οικονομίας την άνοιξη και επέτρεψε την έναρξη της τουριστικής περιόδου στα μέσα Μαΐου.

Το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, θα στηρίξει την ελληνική οικονομία από το β’ εξάμηνο του έτους, ενώ το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον εντοπισμό και τη συγχρηματοδότηση επενδυτικών έργων.

Σύμφωνα με Έλληνες τραπεζίτες εξάλλου, το τραπεζικό σύστημα θα παίξει κομβικό ρόλο, καθώς δάνεια 13 δισεκατομμυρίων του Ταμείου θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία κατά 30 δισ. από πρόσθετη μόχλευση από το τραπεζικό σύστημα. Ο μεγαλύτερος μοχλός του Ταμείου είναι εξάλλου οι ιδιωτικές επενδύσεις που χρηματοδοτούνται από τραπεζικό δανεισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων