Η πλατφόρμα Pinterest ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση των διαφημίσεων απώλειας βάρους, η οποία τίθεται σε ισχύ ήδη από σήμερα.

View this post on Instagram

A post shared by Pinterest (@pinterest)

Η πολιτική βασίζεται σε προηγούμενους κανόνες που απαγόρευαν διαφημίσεις για χάπια απώλειας βάρους ή μείωσης όρεξης, συμπληρώματα, διαδικασίες λιποαναρρόφησης και οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με τα παραπάνω.

Νέοι υγιείς κανόνες

Υπάρχει τώρα μια γενική απαγόρευση των διαφημίσεων με οποιαδήποτε γλώσσα ή εικόνα απώλειας βάρους, ακόμα και εκείνες που αναφέρονται στον Δείκτη Μάζας Σώματος ή σε παρόμοια ευρετήρια. Απαγορεύονται μαρτυρίες για προϊόντα απώλειας βάρους καθώς και η γλώσσα και οι εικόνες που υποτιμούν ή εξιδανικεύουν κάποιους τύπους σώματος. Επιπλέον, δεν θα βλέπετε πλέον διαφημίσεις για προϊόντα που ισχυρίζονται ότι επιτρέπουν την απώλεια βάρους από κάτι που φοριέται ή εφαρμόζεται στο δέρμα.

Οι διαφημίσεις που σχετίζονται με προϊόντα ομορφιάς και υπηρεσίες γυμναστικής αλλά και όλες εκείνες που προωθούν υγιείς συνήθειες και τρόπους ευζωίας, εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτες. Ωστόσο, θα γίνετε αυστηρός έλεγχος για εκείνες που εστιάζουν στην απώλεια βάρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI