Στην εξαγορά της από την αμερικανική Fortress Investment Group, του Ομίλου της SoftBank, συμφώνησε η Morrisons, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το deal ανέρχεται στα 6,3 δισ. στερλίνες.

Στα επίπεδα αυτά, η προσφορά της Fortress, σε συνεργασία με το καναδικό Canada Pension Plan Investment Board και την Koch Real Estate Investments, ξεπερνά τα 5,52 δισ. στερλίνες που ήταν η πρόταση εξαγοράς που είχε καταθέσει η επίσης αμερικανική επενδυτική Clayton, Dubilier & Rice. Τη συγκεκριμένη πρόταση, η αγγλική εταιρεία την απέρριψε ως χαμηλή, στα μέσα Ιουνίου.

Υπολογίζοντας και τα χρέη της Morrison’s, η πρόταση της Fortress υπολογίζει την αξία της αλυσίδας στα 9,5 δισ. στερλίνες.

«Μελετήσαμε προσεκτικά τη προσέγγιση της Fortress, τα σχέδια της για την επιχείρηση, τη συμβατότητα της ως ιδιοκτήτης μια μοναδικής αλυσίδας τροφίμων της Βρετανίας με πάνω από 110.000 συνεργάτες και μια σημαντική θέση στην παραγωγή τροφίμων στη Βρετανία» τόνισε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Morrisons, Άντριου Χίγκινσον.

Η Fortress, είναι μια αμερικανική επενδυτική, που λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική της ιαπωνικής SoftBank Group, που είναι ένας παγκόσμιος επενδυτικός κολοσσός με assets ύψους 53 δισ. στερλίνων. Μάλιστα, η τελευταία εξαγορά της στη Βρετανία, το 2019, αφορούσε την εταιρεία πώλησης οίνων Majestic Wine.

Από την άλλη πλευρά η Morrisons, αν και βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη βρετανική αγορά, μετά την Tesco, την Sainsbury’s και την Asda, τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει μια σημαντική ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή